Ja echt: menstruatiepijn is vrijwel net zo pijnlijk als een hartaanval

Menstruatiepijn vergelijkbaar met hartaanval

Niet iedereen zal zich erin herkennen, maar er zijn genoeg vrouwen die een paar dagen per maand als Godzilla door het leven gaan. Met menstruatiepijnen die je binnenste uit elkaar lijken te trekken is het nu eenmaal niet zo easy peasy om met een glimlach door het leven te gaan. En daar worden we nu eindelijk in bevestigd, en wel door een man. Thank God.

John Guillebaud, professor Reproductive Health aan de University College in Londen vertelt dat zijn patiënten aangeven dat menstruatiepijn bijna net zo pijnlijk is als het hebben van een hartaanval. Toch wordt er nog vrijwel geen onderzoek gedaan naar menstruatiepijn omdat het niet wordt gezien als een belangrijk algemeen gezondheidsprobleem (zucht).

Maar een ibuprofennetje innemen tegen extreme menstruatiepijn, that ain’t gonna cut it. Dat moge duidelijk zijn.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen. 

Bron PureWow| Beeld iStock

 

Marjolein woont in de stad (Amsterdam) maar hunkert naar de natuur. En als ze een tijdje door de duinen heeft gestruind, verlangt ze weer naar de stad met z'n knallende energie. Ze vindt de menselijke psyche rete-interessant en schrijft daarom graag op Viva over waarom we de dingen doen die we doen, waar we naar verlangen en hoe die grijze massa van ons werkt. Want eigenlijk zijn we maar gekke (en daarom interessante!) wezens.