Nieuwe trend: geverfd okselhaar

okselhaar

Iedereen werd lichtelijk onpasselijk van de lange haren onder de oksels van Julia Roberts, waarna het stil bleef in okselhaarland. Tot nu, want een Amerikaanse kapster gaf de oksels van haar collega een smurfenblauwe kleur.

Feministe en haarstylist Roxie Hunt uit Seatle besloot om het okselhaar van haar collega Rain blauw te verven, postte de foto op Tumblr, en die werd 30.000 keer gedeeld. En haar voorbeeld werd opgevolgd: vooral vrouwen die hun hoofdhaar in een heftige kleur hebben geverfd, checken graag of matchend okselhaar een mooi effect geeft.

‘Leve okselhaar!’

‘Ik wil okselhaar eren’, zegt Hunt op haar eigen blog. Ze was extatisch toen ze het voor elkaar kreeg om het okselhaar van Rain in precies dezelfde blauwe kleur te krijgen als haar hoofdhaar. En beschrijft hier uitgebreid hoe je zelf de plukken shag onder je armen van een vrolijk kleurtje kunt voorzien. Overigens bleef de verf een paar weken zitten. ‘Vervolgens ging het over naar vaalblond, en uiteindelijk had ze uitgroei en kwam haar eigen kleur weer terug. Misschien proberen we binnenkort een andere kleur, en doen we dan haar schaamhaar ook, voor de lol’, vertelt Hunt.

Video

Hunt is niet de eerste die oksels een kleurtje geven: in september plaatste Destiny M. een video op YouTube waarin ze uitlegt hoe ze haar okselhaar blauw heeft geverfd. Misschien zijn groen en rood mooie kleuren om alvast in de kerstsfeer te komen?