Oneerlijk: waarom mannen sneller afvallen dan vrouwen

We kunnen ons er boos om maken dat we die lovehandles maar niet kwijtraken terwijl mannen hun buikje er zo af hebben, maar er valt weinig aan te veranderen. Uit wetenschappelijk onderzoek is het namelijk gebleken: mannen vallen maar liefst twee keer zo snel af dan vrouwen. Hmpf…

Het is heel suf, maar het feit dat mannen (meestal) groter zijn dan vrouwen is al de eerste reden waarom ze eerder wat kilo’s kwijtraken. Hoe groter je bent, hoe meer energie je verbrandt. Wanneer de heren dus minder gaan eten, zullen ze sneller vet verbranden dan vrouwen die hetzelfde doen, maar kleiner zijn. Een gespierd lichaam verbrandt meer vet, dat is nu eenmaal feit. Omdat mannen gezegend zijn met meer spiermassa, zullen ze ook meer calorieën verbranden.

Daarnaast zijn vrouwen altijd (te) veel met eten bezig. Uúúúren kunnen we met onze vriendinnen kletsen over eten, wat er zo lekker is, wat je onlangs voor lekkers had gekookt; noem maar op. Ook tijdens een shopdagje, even bijkletsen, werkafspraak, er ‘hoort’ altijd eten bij. Mannen denken hier gewoon niet zoveel over na. Mochten er vrienden over de vloer komen wordt er misschien een zak chips opengetrokken, maar al een middag in de keuken doorgebracht hebben voor lekkere hapjes? Wat denk je zelf?

Beeld: iStock