Op sportdate met Kate: Ballet

katy kopfotoEen goede conditie krijg je van intervaltraining en voor gespierde armen moet je aan de BodyPump. Toch? Ik ben benieuwd wat elke sport nu écht voor mijn lijf doet en ga op onderzoek uit door verschillende sporten te testen. Deze week in Op sportdate met Kate: Ballet!

Waarom ballet?

Als Doutzen Kroes het doet, moet het wel goed zijn voor je lichaam! Het topmodel volgt meerdere keren in de week balletlessen, en dat zou één van de redenen zijn dat ze zo’n mooi gespierd lijf heeft. Tijd om dat zelf te ondervinden, en zo kwam ik bij Balletstudio Sharon Kleinegris in Den Haag terecht voor mijn allereerste balletles.

Let’s go!

Het eerste onderdeel van de les vindt plaats aan de barre. Relevé, demi plié, tendu: de ballettermen vliegen me direct om de oren. In een ver verleden heb ik dansles gehad, waardoor ik me niet helemaal een leek voel. We doen meerdere oefeningen aan de barre, waarbij vooral de plié veel terugkomt, maar ook gaan onze benen de lucht in. Hoewel het lijkt alsof je benen alleen aan het werk zijn, gebruik je toch echt je hele lichaam. Je armen veranderen keer op keer van positie en wanneer je je core niet aanspant, val je bijna om.

ballet 2 ballet 3
Daarna laten we de barre voor wat hij is en doen we een reeks oefeningen in de zaal. Een stuk lastiger: ik mis mijn houvast aan de barre. Vervolgens gaan we naar de hoek van de zaal, zodat we wat sprongen kunnen oefenen. Ik merk dat dit boven mijn pet gaat, ik bak er dan ook weinig van… Tenslotte doen we nog wat strekoefeningen, de balletles is alweer voorbij!

Eindoordeel

Stiekem was ik van tevoren best zenuwachtig voor mijn eerste balletles, maar door het tempo en de lol van het dansen verdween dit als sneeuw voor de zon. Ik was blij dat ik nog wat oefeningen en termen herkende, waardoor ik redelijk met de les mee kon doen. Ballet wordt gezien als iets wat je van jongs af aan moet doen, maar dat kan ik bij deze ontkennen. Oké, een prima ballerina zul je misschien niet meer worden, maar als je graag danst en aan je lijf wilt werken is ballet zeker een aanrader.

ballet 5ballet

Meer Op sportdate met Kate:


 

Redacteur Katy Boer (26) is benieuwd wat welke sport nu écht voor je lijf doet en doet in Op sportdate met Kate onderzoek door verschillende sporten uit te testen.

Meer Op sportdate met Kate:

CrossFit
Pole Fitness
Tacoyo
Body Boxx|
Salsadansen
Critical Alignment Yoga