Recept DIY: Speciale Snoepkoekjes

Verras je geliefde of trakteer je vrienden met deze speciale feestelijke koekjes! Leer via dit makkelijke recept hoe je met stukjes lolly een extra ‘bite’ aan je koekjes toe kunt voegen. 


Benodigdheden:
– 250 gram bloem
– 100 gram lichte basterdsuiker
– 160 gram boter
– 1 ei
– 1 snufje zout

– 4 lolly’s
– Lange sate-prikkers (optioneel)

Recept
– Verwarm de oven voor op 160 graden.
– Meng de bloem, suiker en zout in een kom.
– Voeg de boter en het ei toe. Kneed het deeg totdat je het in een grote bal kunt vormen.
– Rol het deeg op een bebloemd oppervlak uit, met een dikte van ongeveer 5 mm.
– Gebruik een mal om het deeg in kleine hartjes te snijden.

– Plaats een hartje op het bebloemde oppervlak. Leg de botte kant van de sate-prikker in het midden.
– Plaats een tweede hartje hier bovenop. Druk het goed aan.

-Plaats de harten met sate-prikker op een snijplank. Snij met een klein mesje een klein hartje uit het deeg. Zorg dat je goed door beide lagen heen gaat.

– Vouw de lolly’s in een theedoek. Pak de deegroller en rol over de lolly’s heen.
– Plaats de hartjes met sate-prikker op een bakplaat bedekt met bakpapier.
– Strooi de lolly stukjes in het kleine hartje. Ze mogen goed vol zitten.

– Plaats de koekjes in de oven en bak ze in 20 minuten lichtbruin. De lolly-stukjes zullen nu ook smelten.
– Laat de koekjes afkoelen.

Eet smakelijk!

 

© Beeld:lanaredstudio

Bezoek de website van Lana Red voor meer recepten.