Thighbrow: de nieuwste Instagramtrend waarvoor je niet mager hoeft te zijn

thighbrow challenge

katy kopfotoVol verbazing bekeek ik foto’s van dunne meisjes die deelnamen aan de thighgap challenge en kreeg ik rillingen van de uitstekende botten van de dames die de sleutelbeentrend volgden. En na de Belly Button Challenge – waar de VIVA-redactie overigens keurig mee afrekende – was ik hélemaal klaar met die stomme challenges. Nu is er een trend verschenen die juist de andere kant laat zien. Yes please!

Sinds een paar dagen staat het internet vol met de thighbrow. Uhh, wat? De thighbrow is een challenge waarbij je zo gaat zitten dat er een lijn tussen je been en je romp verschijnt. Vooral bij vrouwen die rondingen hebben is deze huidplooi – die men dus vindt lijken op een wenkbrauw – goed zichtbaar en dat wordt online dus ook hard toegejuicht. En ook door mij, want ein-de-lijk is het geen challenge waarbij het erom draait hoe weinig huid of hoeveel bot er te zien is en op die manier te meten of je gezond bent. Want zeg nou zelf: dat is natuurlijk onzin van de bovenste plank.

khloe beyonce

En zoals het een goede celeb betaamt, lopen zij natuurlijk voorop met deze Instagramtrend. Beyoncé, Natasha Oakley, Khloe Kardashian, Kylie en Kendall Jenner: allemaal showen ze hun thighbrow uitbundig op hun social media kanalen, wat er hopelijk voor zorgt dat er minder jonge vrouwen een verkeerd zelfbeeld krijgen en zichzelf uithongeren. Hoewel het vast en zeker meer likes oplevert, staan de celebs mij net iets te sexy kijkend en schaars gekleed op de kiekjes om het meest realistische voorbeeld te geven…

kylie tash oakley
Beeld: Instagram