Van omrande lippen tot klassiek rood: lippentrends door de jaren heen

lippentrends

Dat er de afgelopen jaren flink wat is veranderd in het schoonheidsideaal moge duidelijk zijn. Kon de make-up in de jaren negentig niet opvallend genoeg – men ging maar wat graag voor een felle lipgloss én blauwe oogschaduw – vorig jaar zagen we modellen zelfs zonder een poedertje of likje mascara op de catwalk verschijnen. Vooral op het gebied van onze mond is (thank God) het één en ander veranderd. Zie hier, de lippentrends door de jaren heen!

Omrand

britney spears
HOE deze trend ooit heeft kunnen ontstaan is ons nog steeds een raadsel, vooral als je je bedenkt dat dit door velen wordt gezien als de grootste make-up blunder ooit. Maarja, als Britney het droeg…

Hoe meer glans, hoe beter

christina lippen
Hierbij gold ook meteen: hoe meer glans, hoe meer plak! De lipgloss was midden in de jaren negentig niet aan te slepen. Waar de populaire celebs van dat moment – Christin Aguilera, Destiny’s Child – vaak kozen voor opvallende, felle kleuren, werd in het straatbeeld vooral de neutrale lipgloss gebruikt. Natuurlijk wel met zoet smaakje.

Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg

Jennifer lippen
Eind jaren negentig leek men even genoeg te hebben van opvallende make-up, en kwam er een tegenbeweging: de neutrale lip. Abrikooskleuren, bruintinten, alles om ervoor te zorgen dat de lip niet meer het middelpunt was, maar er duidelijk wel iets mee gedaan was.

Weg met de lip

Rihanna lippen
Tsja, en wat gebeurt er met trends? Die lopen uit de hand. Na de neutrale lip, verdween onze mond ineens door de nude trend. Alles werd uit de kast getrokken om de lippen dezelfde kleur te maken als de huid, en het was klaarblijkelijk geen probleem om de foundation aan te passen aan de lippenstift…

Klassiek rood

rita ora
Rood heeft altijd gemogen, maar beleeft sinds zo’n jaar of vijf weer een hoogtepunt. Op de rode loper, in het straatbeeld, overal zien we ‘m – soms zelfs tot vervelends aan toe.

Donker, donkerder, donkerst

kylie
De trend van het moment: donker en ‘geshaped’! Qua kleur is alles geoorloofd: paars, bordeaux en zelfs zwarte lippen. Ook worden de lippen in shape gebracht door bijvoorbeeld lip liner, om de perfecte lip te creëren. Kylie Jenner neemt de trend behoorlijk serieus en heeft zelfs een bezoekje aan de plastisch chirurg gebracht, maar voor wie dat nèt iets te ver vindt gaan: alleen make-up volstaat.

Beeld: Getty Images