VIVA-redactie rekent af met Belly Button Challenge

Belly Button Challenge

Al surfend over het wereldwijde web (mogen we eigenlijk nog steeds surfen zeggen?) stuitte mijn verstrooiings-dorstige oog op een nieuwe trend. Na de #ThighGapChallenge is er nu namelijk de #BellyButtonChallenge. Kort uitgelegd: je moet met je hand achter je rug om je navel aanraken en als dit je lukt, zou je een gezond gewicht hebben. VIVA nam de proef op de som en probeerde de Belly Button Challenge zelf.

Laat ik beginnen met te zeggen dat ik al deze challenges van het niveau likmevessie vind en ja, ik begrijp ook dat er veel belangrijkere dingen te doen zijn. Maar toch was ik gewoon even benieuwd waar zo’n trend vandaan komt en ook: lukt het me? Je wilt het toch even proberen. Na kortstondig onderzoek blijkt dat de #BellyButtonChallenge ontstaan is op Weibo, een soort van Chinese versie van Twitter. En inderdaad, als ik Google op afbeeldingen krijg ik veelal Aziatische dames te zien met een taille waar zelfs mijn armbandjes te groot voor zouden zijn.

Is zo slank zijn inherent aan je gezondheid? Laten we het checken. Vier van onze VIVA-redactieleden, waaronder ikzelf, probeerden daarom de Belly Button Challenge.

Belly Button Challenge 3
VIVA’s Karin
Belly Button Challenge 2
VIVA’s Katy
Belly Button Challenge 4
VIVA’s Marlies
Belly Button Challenge 1
En ik!!

Moddervet zijn we, en per direct naar de sportschool gestuurd om 8 uur nonstop te spinnen.

Zo, en nu weer aan het werk.