Vrouwen voelen zich minst mooi op donderdagmiddag

Je hebt megawallen, voelt je opgeblazen en je haar ziet eruit als een verwaarloosd vogelnest. Herken je het, zo’n dag dat je het liefst met een grote boog om de spiegel heen loopt? Het zou zomaar kunnen dat je hier nú last van hebt, want volgens Brits onderzoek hebben de meeste vrouwen hun beautydip op donderdagmiddag.

Werkstress

Gemiddeld voelen vrouwen zich het minst aantrekkelijk op donderdag om 16.05 uur. Dat blijkt uit onderzoek van een Britse laserkliniek onder duizend dames. De werkweek is tegen die tijd duidelijk zijn tol gaan eisen en dat zien we terug in de spiegel. Stress speelt op en zorgt ervoor dat we minder tijd spenderen aan onze kleding en make-up. Slechts 3 procent van de ondervraagden voelt zich op donderdag op haar best.

Fris op de maandag

Andersom beleven we onze beautypiek, geloof het of niet, op de maandagochtend. Hoewel dit niet bepaald ons favoriete moment van de week is, voelt 31 procent van de ondervraagden zich het meest fris en aantrekkelijk op maandag. Het hoogtepunt ligt bij de meeste dames tussen 9.00 en 11.00 uur, met 10.06 uur als absolute top.

Dag motivatie

Volgens het onderzoek zijn we op maandag nog gemotiveerd om energie te steken in onze styling en make-up. Die motivatie neemt af naarmate de week vordert. Op vrijdag peppen we onszelf echter weer op, omdat we er dan leuk uit willen zien voor het stappen. We voelen ons daardoor meteen een stuk beter over onszelf, want vrijdag staat met 23 procent van de stemmen op de tweede plaats.

Bankhangen

Ook de zaterdag is populair, met 21 procent van de stemmen. Toch wint de maandag het ook hiervan, omdat veel vrouwen hun zaterdag thuis in slobberkleren op de bank doorbrengen.

Beeld: iStock

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.