Waarom het dragen van teenslippers gevaarlijk is

teenslippers

Yes, de zomer is in aantocht! En het schijnen van het zonnetje is onlosmakelijk verbonden met het dragen van teenslippers. Voor we dit gemakkelijke zomerschoeisel weer gaan dragen kunnen we echter beter twee keer nadenken: uit onderzoek is gebleken dat er nog best wat risico’s aan flip flops kleven!

Vragen om blessures

Experts beweren dat dat het dragen van teenslippers een groot gezondheidsrisico voor je voeten met zich meebrengt. ”Flip flops zijn gevaarlijk”, vertelt Tariq Khan, podoloog bij University College Hospital London tegen Daily Mail. “Ze bieden totaal geen steun.” Daardoor ga je je onnatuurlijk bewegen. Daarnaast krullen je tenen om je flip flops, zodat je ze niet kan verliezen. Dat is namelijk wel het laatste wat je wil, maar wist je dat dit kon leiden tot pijnlijke kuiten, overbelasting van je voeten en enkels en geïrriteerde scheenbenen? Ook je postuur en manier van wandelen kan hierdoor veranderen, wat voor blessures kan zorgen.

Broedplaats voor bacteriën

Teenslippers zijn overigens ook een magneet voor bacteriën en kunnen daardoor voor vervelende infecties zorgen. Na vier dagen rondlopen op het schoeisel, bevatten ze al meer dan 18.000 verschillende bacteriën. De meeste zijn onschuldig, maar als je wondjes aan je voeten hebt kunnen sommige wel gevaarlijk zijn.

Gevaarlijker dan hoge hakken

Het stoten van je tenen of struikelen dankzij je slippers, gebeurt regelmatig. Khan waarschuwt daarom ook voor ongevallen. En helemaal heftig: flip flops zijn verantwoordelijk voor meer dan 1,4 miljoen ongelukken op de weg per jaar! Uit onderzoek is ook gebleken dat slippers dragen tijdens het autorijden gevaarlijker zijn dan hoge hakken, omdat je moeilijker kunt remmen.

Beeld: iStock