Waarom yoga? Hierom!

Yoga

Veel mensen zweren bij een lesje yoga op z’n tijd. Maar voordat je zelf begint, wil je natuurlijk weten wat de voordelen zijn. Wij zetten er een paar op een rijtje.

Het vermindert stress
Yoga beperkt de fysieke invloed van stress op je lichaam. Dankzij de ontspannende werking van yoga zal het stresshormoon cortisol gaan dalen. Het is dus heerlijk om te doen na een drukke werkdag.

Je krijgt meer kracht
Bij yoga asanas (houdingen) gebruik je elke spier in je lichaam, waardoor je kracht toeneemt van top tot teen. Ook stramme spieren worden weer soepel door yoga.

Het verlicht pijn
Last van je nek of rug? Een knappe masseur is overbodig. Studies hebben aangetoond dat het beoefenen van yoga asanas (houdingen) en meditatie, of een combinatie van beide, de pijn verlicht.

Je wordt er leniger van
Yoga kan je flexibiliteit enorm vergroten. Met de tijd zullen je spieren, pezen en banden langer en elastischer worden.

Je valt ervan af
Yoga (zelfs de minder intense variaties) kan helpen je lichaamsgewicht op peil te houden. Naast calorieverbranding en stressvermindering, spoort yoga vaak ook aan tot het eten van healthy food.

Onbeperkt online yogales

Ben je om en wil je zelf een yogalesje volgen in de vertrouwde omgeving van je eigen huiskamer? Ga dan eens naar Yogatv.nl. Hier kun je yogalessen volgen van de beste (inter)nationale docenten. Je hebt keuze uit meer dan 150 video’s met thema’s als ontspanning, energie en afvallen. Of je nu 5, 30 of 60 minuten tijd hebt. Yogatv is voor zowel beginners als gevorderden. Probeer het nu: onbeperkt yogales voor maar €19,50 per jaar. Klik hier voor deze aanbieding.