Wanneer te starten met anti-rimpelcrème?

Anti-rimpelcrème, op den duur moeten we er allemaal aan geloven… Er staat niet echt een leeftijd voor, maar er zijn wel wat richtlijnen wat betreft huidverzorging. VIVA geeft tips!

Make-up eraf!

Sowieso is het belangrijk je huid altijd goed te beschermen tegen de zon, zo voorkom je rimpels en een slappe huid. Ook is het belangrijk dat je je make-up er elke avond afhaalt, ja óók na een avondje (te veel) wijntjes drinken. Slapen met make-up verstopt niet alleen je poriën, maar versnel ook het verouderingsproces.

Ondersteunen

De één ziet er op haar vijftigste nog uit als dertig, terwijl de ander op haar twintigste al kraaienpootjes heeft: er valt dus geen leeftijd aan te binden. Vanaf je 25e is het echter verstandig je huid niet alleen te beschermen en te reinigen, maar ook te ondersteunen om huidveroudering tegen te gaan. Hierbij kun je dus denken aan een anti-aging crème en/of een serum, maar het is ook verstandig om ’s nachts je huid te voeden door middel van een nachtcrème en een oogcrème te gebruiken tegen vermoeide ogen.

Stimuleren

Wanneer je huid slapper en losser wordt, zo rond je 40e, is het belangrijk hier op in te spelen. Ga aan de slag met collageen-activerende en vochtinbrengende crèmes om je huid te stimuleren en zo huidveroudering te vertragen. Want helaas: die rimpels helemaal tegenhouden, dat lukt (bijna) niemand.

Opletten geblazen

Het is dus lastig te zeggen wanneer je van start moet gaan met anti-aging crèmes, maar één ding is zeker: blijf je huid goed in de gaten houden! Je ziet zelf het beste wanneer deze verandert. Zodra je huid merkbaar droger en minder elastisch wordt, is het verstandig die extra te hydrateren door te smeren en genoeg te drinken.
Succes met smeren!

Beeld: iStock