Weekend van de Rollende Keukens

Dit weekend kun je in Amsterdam je hart op halen als culinaire liefhebber. En wel op een festival met rollende keukens. Een verslag…

Weekend van de Rollende Keukens
De naam zegt het al, dit weekend staat in het teken van Meals on Wheels. Je kunt het eigenlijk geen trend meer noemen, want het is al een paar jaar populair: de foodtruck. Inmiddels al veel meer dan een ‘truck’ want het varieert van VW-busje, mini (Vitamini, erg leuk gevonden) en caravan tot verrijdbaar stalletje.

Een greep uit het assortiment
Het festival begint om 13.00 uur, een mooie tijd voor lunch. Ik wil niet bij keuken nr. 1 verzadigd zijn dus pakken we overal wat. Eerst lopen we een verkennende ronde: wat is er allemaal? Onderweg stoppen we bij De Espressobus, waar twee jonge mannen verse espresso maken, een heel goed begin. We lopen verder en passeren crêpes, wafels, ijs, tosti’s, saté, pulled pork bbq en drie uur slowcooked spareribs (aan de rij mensen te zien erg goed). Even verder kunnen we verse Indiase chai voor een euro niet weerstaan. We zien homemade taartjes, broodjes, salades, Franse kreeftenbisque, houtoven pizza, shakes, cocktails, sappen en koffie. Teveel lekkers om hier op te noemen.

Een lekker dagje uit
Een dag of zelfs een paar uur Rollende Keukens is zeker de moeite waard. De sfeer is goed, van jong tot oud en ook voor kinderen is er van alles te doen (kinderkeukens, muziek, et cetera). En ben je uitgegeten, dan ben je binnen 10 minuten lopen op de gezellige Haarlemmerdijk!

Wat, wanneer en hoe?
Vanaf vandaag tot en met zondag 20 mei staat het Westergasfabriekterrein in Amsterdam in teken van mobiel lekker eten. Nou ja, voor dit weekend staan de mobiele keukens stil, zodat je op je gemak rond kunt kijken. Toegang is gratis en je eet er tegen bescheiden prijsjes. Elke dag van 13.00-23.00 uur.

CC Foto: Privébezit