Wortelsoep met sinaasappel en gember

Bereidingstijd: 35 minuten
Aantal personen: 2 volwassenen
wortelsoep-1024x680

Ingrediënten:
– 1 kilo wortels
– 2 sinaasappels
– 2 uien
– 5 centimeter verse gember
– 50 gram boter
– 4 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel Spaanse peper
– 2 liter bouillon

Bereidingswijze:
1. Snijdt de ui in stukjes, schil de gember en hak dit fijn.
2. Smelt in een soeppan de boter en de olijfolie.
3. Fruit de uien 5 minuten in deze soeppan.
4. Terwijl de ui gefruit wordt kun je de wortels in plakjes snijden.
5. Zet een pan op het vuur met 2 liter water voor de bouillon.
6. Als de uien bijna klaar zijn bak je de gember nog even kort mee. Daarna doe je de wortels en de Spaanse peper erbij.
7. De 2 sinaasappels pers je uit en de sap doe je bij de rest.
8. Voeg daarna de bouillon toe en laat dit allemaal 20 minuten koken.
9. Als dat gebeurd is haal je de pan van het vuur en mix je met een staafmixer de wortelsoep.

Bron: Voedzaam en snel, wortelsoep
Beeld: Voedzaamensnel.nl