Zo zorg je dat je je slanker voelt op het strand

stranddag

Het geluid van de golven, de zon op je huid, een briesje door je haar… Wie houdt er met dit zomerse weer niet van het strand? Jammer alleen dat wij vrouwen in bikini toch altijd weer inzitten over die twee (drie? vijf?) kilo te veel.

Nieuw onderzoek van de University of British Columbia toont echter aan hoe je jezelf slanker kan voelen. En de oplossing is simpel: dertig minuten bewegen! Door minimaal een half uur actief te zijn, voelen we ons sterker en significant beter over onze hoeveelheid lichaamsvet, zo blijkt. Volgens onderzoeker Kathleen Martin Ginis veroorzaakt het krachtige gevoel dat we overhouden aan het sporten positieve gedachten en gevoelens. Die vervangen de negatieve gedachten die we daarvoor hadden. Het effect is direct na het sporten merkbaar en de toegenomen zelfverzekerdheid blijft minimaal twintig minuten aanwezig.

Voortaan toch maar even een snelle work-out, voorafgaand aan een dagje strand?

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.