Een zonnige Paaspicknick.

Voor Pasen 2014 heb ik mij laten inspireren door het mooie weer van de afgelopen dagen. Zoals het er nu naar uit ziet zijn de weergoden ons ook de aankomende dagen gunstig gezind. Dit heeft mij op het idee gebracht om wat eenvoudige Paasgerechten te maken die zowel binnen, als buiten in de tuin, als in de natuur te nuttigen zijn. Het thema dit jaar is dan ook een Paaspicknick met hele gemakkelijke gerechten die je mee kunt nemen, maar die ook niet misstaan op een mooi gedekte tafel tijdens een brunchmiddag.

Zelfgemaakte paasbroodjes
Zomerse paassalades 
Paaswraps met asperges
Spaanse paastortilla

Uiteraard heb ik om in de paassfeer te blijven veel eiergerechten gemaakt. De picknick kan echter worden uitgebreid met wat tapas/hapjes erbij. Denk aan lekkere knoflook en gevulde olijven, gevulde zoete pepertjes met roomkaas, wat druiven en noten, een lekker kaasje erbij, mini-asperges, salami gevuld met roomkaas… Een fris wijntje of ijsthee mag natuurlijk ook niet ontbreken. Vul maar aan naar eigen gelang.

Wil je er dit jaar iets anders van maken met je familie en/of vrienden zonder uren in de keuken te staan? Trek dan de stoute schoenen aan en neem iedereen mee naar een leuk park bij jou in de buurt en verras ze allemaal met jouw originele heerlijke Paaspicknick gerechten. Gezellig buiten in de tuin zitten misstaat uiteraard ook niet. Wat ook meegenomen is: het zijn hele makkelijke en betaalbare gerechten. Ben je op zoek naar nog meer Paasrecepten? Kijk dan op mijn (niet-commerciële) receptensite op Facebook; Prik een Vorkje. Mocht je nog meer vragen hebben over de gerechten of nog wat meer suggesties willen, dan mag je mij altijd mailen op PrikeenVorkje@gmail.com of het in een reactie onder deze blog vragen.

Iedereen hele fijne zonnige en zeker smakelijke Paasdagen toegewenst!!!

Liefs Mylene Valerie