Zoveel minuten staan we voor de kledingkast

Wel of geen open schoenen op de werkvloer? En een rok tot boven de knieën, kan dat? Het uitzoeken van een werkoutfit brengt veel stress met zich mee. Bijna de helft van alle vrouwen ligt er de avond van tevoren zelfs al over te piekeren in bed. Dat blijkt uit Brits onderzoek onder 2000 vrouwen.

Dagelijks staan veel vrouwen met keuzestress voor hun kledingkast. Maar liefst 45 procent geeft aan dat zij het uitzoeken van een werkoutfit stressvol vindt. De angst om ongepast of overdressed voor de dag te komen, jaagt ons de stuipen op het lijf. Daarom staan we op werkdagen gemiddeld ruim 12 minuten voor de kledingkast. Met het weekend (help, stapavond!) erbij, besteden we er zelfs 90 minuten per week aan.

Om paniekmomenten en tijdnood in de ochtend te voorkomen, legt 54 procent van de vrouwen daarom haar outfit de avond van tevoren al klaar. Maar ondanks al het gepieker en de goede voorbereidingen gaat het nog steeds niet altijd goed. Zo is een op de 10 vrouwen weleens in de lunchpauze naar huis gegaan om een andere outfit aan te trekken.

Besteed jij veel tijd aan het kiezen van je outfit? Laat het hieronder weten!

Beeld: iStock

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.