10 dingen die álleen moeders van een tweeling begrijpen

Als moeder van een tweeling ervaar je álles dubbel en kom je soms handen tekort. Moeders die één kindje hebben of kinderen met leeftijdsverschil kunnen zich daarom niet áltijd voorstellen wat wij (tweelingmoeders) moeten doormaken.

En ja, je houdt zielsveel van ze. En ja, je bent dolblij dat je een twinmom bent. Maar dat neemt niet weg hoe druk jij elke dag bent en dat je óók twee keer zo moe bent. En daarom speciaal voor alle twinmoms: 10 dingen die álleen tweelingmoeders begrijpen (zo creëren we voor eens en altijd duidelijkheid!).

Lees ook:
Tessa: ‘Dat lijkt me altijd zó intens, een tweeling!’ (en ja, dat is het ook)

  1. Het vrouwenlichaam is sterker dan je ooit dacht. Zwanger zijn is al een wonder, maar keer twee? Wauw.
  2. Het is aan de andere kant vanaf een week of 30 niet écht comfortabel meer om twee kinderen in je baarmoeder te dragen. Hier hoef ik niets meer aan toe te voegen…
  3. Er is niets zo schattig als die twee kleintjes naast elkaar te zien liggen, zitten of lopen. Je tweelingmoederhart smelt als jij je twee kleintjes samen ziet liggen in het kleine bed.
  4. Mensen vragen altijd of het een identieke tweeling is. En of het op de natuurlijke manier is gegaan. En of het in de familie zit.
  5. Moeders met maar één kindje moeten niet zoveel zeuren over slapeloze nachten. Jij als twinmom werkt je 24/7 in het zweet en hebt veel te veel slaap tekort door die twee kleintjes. Want net als de één slaapt, huilt de ander. En dat wisselt elkaar elke avond af *gaap*.
  6. Moeders van een tweeling raken niet in de war. Hoe kun je zo zo goed uit elkaar houden? Tja, noem het moederinstinct. Zonder moeite weet jij wie, wie is. Zelfs aan een piep of huil hoor je wie je nodig heeft.
  7. Je kleintjes delen graag één kamer én maken elkaar niet wakker. Veel mensen vinden het gek als kinderen hun kamer moeten delen met hun broertje of zusje. Maar jouw tweeling is er dol op. Hij of zij wil geen moment zonder z’n broertje of zusje en van geluid van de ander worden ze niet wakker. Ze zijn niet anders gewend.
  8. Het is soms lastig om aan allebei de verwachtingen te voldoen. Je hebt twee kleintjes met allebei een eigen willetje. Soms is het dan ook moeilijk om aan allebei de verwachtingen te voldoen en om je aandacht eerlijk te verdelen. Maar gelukkig, weet jij als geen ander hoe je dit het beste kunt aanpakken.
  9. De band van je kinderen is onverwoestbaar. Hoe klein ze ook zijn, de band tussen jouw kleintjes is onverwoestbaar. Samen zijn ze één.
  10. En dat is het meest mooie ooit wat jij hebt gecreëerd. Als jij je twee kleintjes samen ziet lopen, slapen of eten – jij beseft iedere keer hoe speciaal het is om moeder te zijn van een tweeling. Dat heeft je lichaam toch maar allemaal mooi gedaan. Ze zeggen toch: ‘Je krijgt in het leven wat je aankunt’. En zo is het: jij kunt dit.

Zin in het laatste babynieuws, de zoetste kinderkamers en verrassende winacties? Volg ons op Instagram @vivamama_nl!

Beeld: iStock