10 tips om veilig te zwemmen met kinderen

zwemmen met kinderen

Yes, tijdens de zomervakantie wordt er weer volop gezwommen. Niets heerlijker dan lekker zwemmen in de zee. Maar helaas brengt dat ook de nodige risico’s met zich mee. Zo kan het water onvoorspelbaar zijn en is het met alle drukte soms lastig om je kinderen onder toezicht te houden. KidsToday geeft daarom 10 tips voor veilig zwemmen met kinderen.

Luchtbed op het strand

Wanneer er veel wind staat richting de zee, is het beter om luchtbedden of ballen op het strand te laten. Als het luchtbed te ver de zee indrijft, kan het voor kinderen verleidelijk zijn om erachteraan te zwemmen.

Geef je kind een naambandje

Op het strand is het vaak druk. Geef je kind daarom een naambandje met jouw telefoonnummer en naam erop. Zo kan iemand je altijd inlichten als jouw kind zoek is en iemand hem of haar heeft gevonden.

Let op de vlaggen

Op bijna ieder strand staan vlaggen om boodschappen af te geven. Een rood met gele vlag betekent meestal dat er strandwachten toezicht houden, een rode vlag betekent dat er niet gezwommen mag worden en een gele vlag geeft aan dat er gevaar is.

Tot de navel

Gaan je kinderen zwemmen in de zee? Spreek af dat ze niet verder dan hun navel de zee in mogen. Kunnen je kinderen nog helemaal niet zwemmen of een beetje? Laat ze dan maximaal tot de knietjes in het water gaan.

Leg de regels uit

Leer je kinderen om te gaan met water en leg de gevaren uit van zwemmen. Leer ze bijvoorbeeld om nooit zonder papa of mama naar het zwembad te gaan, maar altijd eerst even te vragen of ze mogen zwemmen. Leer oudere kinderen ook dat ze niet in open water mogen duiken of springen. Je weet tenslotte nooit hoe diep het is en wat er op de bodem ligt.

Lees op KidsToday.nl meer tips om veilig te zwemmen met je kinderen.