10 tips voor een budget make-over voor de kinderkamer

kinderkamer

Is de slaapkamer van één van je kids toe aan een make-over, maar wil je niet teveel geld uitgeven? Een nieuwe look voor de kinderkamer hoeft helemaal niet veel geld te kosten, mits je slim omgaat met je geld. Wij verzamelden tien simpele tips om met bestaande spullen of goedkope woonaccessoires de kamer een geheel nieuwe look te geven, zonder dat je een dief bent van je eigen portemonnee. Lees mee!

1. Houd de basis clean

Regel nummer een als het op budget aankomt; houd de basis zo neutraal mogelijk. Zo hoef je niet iedere keer wanneer je kind genoeg heeft van die knalroze muur, weer met een pot verf aan de slag te gaan. Houd de basis wit en kies voor eenvoudige meubels. Breng vervolgens kleuraccenten aan met de accessoires, deze zijn veel goedkoper en makkelijker om zo nu en dan te vervangen.

2. Laat je kind meebeslissen

Deze tip is een beetje afhankelijk van de leeftijd van je kind, maar laat waar mogelijk je kind meebeslissen over de accessoires voor zijn of haar nieuwe kamer. Wil je jouw kind ook de waarde van geld bijbrengen? Stel dan een budget vast en maak er een spel van om samen zoveel mogelijk leuke spulletjes te vinden binnen het door jou vooraf vastgestelde budget. Let’s have fun!

3. Hang ansichtkaarten & posters op

Een hele simpele en goedkope manier om een kinderkamer op te leuken is door middel van ansichtkaarten en posters. Deze krijg je soms gratis bij tijdschriften of in winkels, maar zijn ook niet heel erg duur om aan te schaffen. Je kunt ook mooie afbeeldingen of foto’s uit tijdschriften knippen en deze inlijsten of met leuke washi tape aan de muur bevestigen. Easy!

4. Koop een nieuw dekbedovertrek

Nog een inkoppertje, maar oh zo waar: een mooi dekbedovertrek kan hét verschil maken in een kinderkamer en ze zijn ook niet heel erg duur om aan te schaffen. Bovendien vinden kinderen het ook superleuk om ze cadeau te krijgen voor bijvoorbeeld hun verjaardag of voor de feestdagen. Ha! Sla je meteen twee vliegen in één klap.

Meer tips voor een budget interieur make-over vind je op KidsToday.nl!