5 tips voor het organiseren van een babyshower

De uit Amerika overgewaaide babyshowers worden ook in Nederland steeds populairder. Helemaal niet gek, want het is superleuk om je zwangere vriendin of zus voor haar bevalling nog even in het zonnetje te zetten.

Zwanger zijn is niet niks, dus een gezellige middag met vriendinnen, familie met cadeautjes, lekker eten en spelletjes is dan superleuk! Heb je geen zin om overvallen te worden door een horde vriendinnen? Organiseer ook gerust zelf een babyshower tijdens de laatste maanden van je zwangerschap. Ga jij binnenkort een babyshower organiseren voor een vriendin of (schoon)zus of voor jezelf maar weet je niet zo goed wat er allemaal bij komt kijken? KidsToday heeft 5 tips voor het organiseren van een babyshower je op een rij gezet, zodat je niets over het hoofd ziet. Lees mee!

1. Wanneer?

Ga je een babyshower organiseren? In principe mag je dit helemaal zelf bepalen, maar de beste tijd hiervoor is rond de dertigste week van de zwangerschap. De moeder zit dan al wat verder in de zwangerschap, is nog fit en het geslacht is vaak ook al duidelijk. Wat weer heel handig kan zijn voor het bedenken van een thema of het uitzoeken van de cadeaus. Organiseer je jouw eigen babyshower en wil je niet niet teveel bezoek over de vloer net voor of net na je bevalling? Dan is het ook nog een idee om een tijd na je bevalling een babyshower te organiseren. Dan heb je meteen al het bezoek in één keer gehad.

2. Wel of geen verrassing?

Bedenk van tevoren goed of de babyshower wel of geen verrassing moet zijn. Sommige vrouwen vinden dit leuk, anderen juist niet. Als het een verrassing wordt, probeer je vriendin dan zo subtiel mogelijk te ondervragen over wat ze wel of niet op haar babyshower zou willen. En spreek alvast iets met haar af op de dag van de babyshower, zodat ze die dag zeker vrij houdt.

3. Kies een thema

Voor de aankleding is het leuk om van tevoren een thema te bedenken. Kies bijvoorbeeld voor een leuk thema wat past bij de tijd van het jaar zoals een tropisch thema of kies een kleurenthema. Voor moeders die niet gek zijn op standaard roze of blauw, kun je bijvoorbeeld ook voor een stoer zwart-wit thema gaan. Om de kosten van de babyshower te beperken, kun je aan iedereen een kleine bijdrage vragen waar je de aankleding, het eten en eventuele cadeaus mee kunt betalen. Tip: vraag iedereen vooraf te betalen bij deelname, dan hoef je na de babyshower niet meer achter je geld aan.

4. Bedenk leuke spelletjes

Tijdens een babyshower mogen natuurlijk echte babyshower spelletjes niet ontbreken. Leuke spelletjes? Het raden van de babynaam of het geslacht (als deze nog niet bekend is) is natuurlijk erg leuk. Laat iedereen op een kaartje schrijven welke naam zij denken dat het wordt. Ook leuk: een boekje maken waarin iedereen een goed advies geeft aan de moeder of een baby quiz. Of wat dacht je van een karaoke met uitsluitend liedjes waar baby in voorkomt? 😉

5. Lekkere hapjes

Zonder lekkere hapjes is het feest natuurlijk niet compleet. Houd er rekening mee dat de aanstaande mama niet alles kan eten. Als jullie willen toasten, doe dit dan met alcoholvrije bubbelwijn. Verder zijn rauwe vis, eieren en kazen die van rauwe melk zijn gemaakt uit den boze. Maak in ieder geval een mooie taart als eye-catcher en kies daarnaast voor bijvoorbeeld voor gezonde hapjes zoals groenten met verschillende dipjes, een fruit bowl of hartige muffins.