10x gekke situaties bij het consultatiebureau

Elke zondag geven we je een kijkje in een populair topic op het VIVA-forum. Deze week: gekke situaties die jullie meemaakten bij het consultatiebureau.

Onze VIVA-forummers hebben weer van alles meegemaakt bij het consultatiebureau. Gekke reacties, goedbedoelde adviezen en awkward gesprekken.

  • Anoniem235181350: Het gekste advies dat ik zelf heb gekregen was om mijn zoontje kaas op brood te geven, terwijl ik net had vertelt dat hij koemelkallergie had. Volgens het consultatiebureau kon dat wel, want kaas was speciaal bewerkt en zou dus geen reactie oproepen.
  • Frietmetmayo: Mijn zoon van paar weken huilde s’ nachts erg veel. Als advies kreeg ik te horen: zet maar voor een paar nachten in de schuur, dan gaat het vanzelf over en kan jij bijslapen. Een paar weken verder bleek hij ernstige allergieën en s’ nachts heel erg last van zijn buik te hebben.
  • Het-groepje: Mijn kind is erg klein en heeft een typisch soort stemmetje, beetje marge simson. De arts hoorde haar praten, werd wat nerveus en zei dringend: Ik laat haar onderzoeken, maar niet googlen op klein, zware stem en turner syndroom. Dat is allemaal zo naar en als dat het blijkt te zijn heb je genoeg problemen!
  • Stefke: Mijn zoon viel erg vaak en heeft erg soepele gewrichten. Zijn knieën waren erg wankel. Ik vroeg het consultatiebureau wat ik daarmee moest. Nou niks, want de arts heeft zelf ook overstrekte knieën en kan daar prima mee leven. Later bleek hij behoorlijk hypermobiel. Hij had fysiotherapie nodig en een jaar heel intensief zwemmen voordat hij fatsoenlijk op zijn benen stond.
  • Branca: Mijn oudste zoon was ongeveer een jaar en ik was een maand of 4/5 zwanger van de tweede. Op de standaardvraag, wat eet/drinkt hij antwoordde ik dat hij nog zo’n 2 x per dag aan de borst dronk. Spontane antwoord van de verpleegkundige: ‘We zijn hier toch niet in Afrika!’
  • ShaunTheSheep: Ik zat een keer met een snotverkouden baby en een afspraak bij het consultatiebureau. Geen zin in verzetten, dus toch maar gegaan. Geef ik aan dat hij niet gemeten/gewogen hoefde te worden en dat ik hem aangekleed wilde laten…. meteen een felgekleurde post-it op het dossier dat “moeder niet wil meewerken aan meten en wegen.” Kom ik bij de dokter in de kamer, dossier met felle post-it ligt al duidelijk klaar in beeld op het bureau. Dokter werpt een blik op de baby die een en al snot en tranen was en zegt “Aha, die is ziek en die gaan we niet pesten met wegen en meten natuurlijk. Verder alles goed met hem?”
  • soepkippetje81: Ik gaf volledige borstvoeding, en dochter kwam (volgens hen) teveel aan in gewicht. Daarbij verslikte ze zich vaak. Het advies van de arts was om de borstvoeding te verdunnen met water. Uhm, ik heb nog geen ingang bij mijn borsten kunnen ontdekken om water toe te kunnen voegen. Oh ja, daar had ze nog niet over nagedacht. Sindsdien heb ik het ze nooit meer serieus genomen.
  • Restera: Onze oudste had last van obstipatie, dus de medewerkster adviseerde om extra water bij de fles te doen. Een paar weken later terug, een andere medewerkster dit keer. “Hoe is het met de ontlasting?” Dus ik gaf aan dat het nog niet beter ging en zei dat ik bij elke fles extra water had gedaan. “Ach nee dat is onzin, dat helpt niks,” zei ze. Dus ik zei dat dat het advies was vorige keer. Stond ze daar met een mond vol tanden. Sindsdien neem ik alles maar met een korrel zout.
  • Hetvrijewoord: Mijn zoon had nogal last van eczeem en een droge huid en daar had ik een bepaalde creme voor die redelijk hielp. Het gesprek ging daar dus over en ik noemde de naam van de crème. Reactie van de arts: “Nooit van gehoord, maar ik zit al ook al een tijd niet meer in de kleine kinderen hè!”
  • aatjuhh123: Ooit in een grijs verleden op het CB vertelde een vrouw met obesitas afmetingen mij doodleuk en met droge ogen dat mijn middelste voor zijn lengte 20 gram te zwaar was en adviseerde wat minder in die fles te gooien. Toen vroeg ik aan haar: “En waar is het met jou dan mis gegaan?”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Beeld: iStock
Elle (19) heeft een passie voor mode, muziek, fotografie en koken. Voor VIVA.nl schrijft ze over liefde, trends en alles wat de millennial bezighoudt. En ze is altijd op zoek naar mooie tijdschriften voor aan haar muur.