5x gênante momenten dankzij je kinderen

genante momenten kinderen

Kinderen hebben is leuk, soms lastig, gezellig, sprankelend, vermoeiend en druk. Het is een hele hoop, maar in ieder geval zeer veelzijdig. Eén van de leuke dingen aan je kids is dat ze eerlijk en recht voor zijn raap zijn. Waarschijnlijk lig je regelmatig helemaal in een scheur om je kind. Elke mommy weet dat er een paar momenten zijn waarop je je doodschaamt voor je kinderen. Lach (en huiver) mee met deze top 10.

Mama, zie je die dikke mevrouw?

Met een overvolle winkelwagen scheur je naar de kassa. Je tilt kind 1 uit het kinderzitje en kind 2 staat te jengelen om wat lekkers. Terwijl je in je hoofd nog eens het boodschappenlijstje naloopt (heb je écht alles?), wijst de oudste ineens met zijn kleine bolle kindervingertje naar een ietwat voluptueuze dame op links. Hij schreeuwt op niet mis te verstane toon: “Mama, kijk eens! Een hele dikke mevrouw! Zie je dat?” Auw. Rood aangelopen en hopende dat de ‘dikke mevrouw’ het niet heeft gehoord, reken je zo snel als je kunt af en vertrekt in gestrekte draf richting uitgang.

Mama heeft een snor

Oké, oké: je bezoekje aan de schoonheidsspecialiste was inderdaad alweer een tijdje geleden. Maar we durven te wedden dat je binnen vijf minuten een afspraak hebt, als jouw kind ten overstaan van een klein groepje mensen luidkeels aan jou vraagt waarom mama ook een snorretje heeft.

Poepchinees

Het is lekker weekend en no way dat jij gaat koken vandaag. Er wordt besloten Chinees eten te gaan halen en natuurlijk wil je dochter of zoon mee op avontuur. Je trekt een nummertje en op het moment dat jullie aan de beurt zijn en je wilt bestellen, vraagt jouw kind of de Chinese eigenaresse van het restaurant of zij een poepchinees is. Pijnlijk, pijnlijk, pijnlijk. Volgende keer maar weer een patatje halen dus.

Papa en mama zijn bloot

Vroeger, in de pre-kind-periode, liepen jij en je partner altijd naakt door het huis. Dit is waarschijnlijk niet meer zo sinds er klein grut rondloopt, maar het kan nog eens voorkomen dat er één van jullie even naar de douche loopt zonder kleren aan. Mocht jouw kleine nét in de ‘poep-en-plas-is-interessant-periode’ zitten, dan kun je er zeker van zijn dat hij of zij bijvoorbeeld een keer roept: “Ik heb papa’s blote piemel gezien!”. Toch gênant, als je je naam hebt hoog te houden in de buurt.

Tante Martine, je stinkt!

Je bent gezellig op de koffie bij je lieve zus, die we voor het gemakt even Martine noemen. Natuurlijk wil Martine jouw zoon of dochter ook nog op schoot hebben, om even lekker te knuffelen. En net als Martine haar lippen op het wangetje van jouw kind drukt en gekke geluidjes maakt, gilt deze: “Iew, tante Martine! Je stinkt!”. Eh, tja… Iemand nog koffie?