10x tips om shoppen met kinderen te overleven

shoppen met kinderen

Een dagje shoppen is voor alle vrouwen één van de favo’s, dus ook voor mommy’s! Lekker rondstruinen langs boetiekjes met allerlei moois, om tussendoor te genieten van een lekkere cappuccino op het terras. Heerlijk! Helaas gooien de kleintjes vaak wat roet in het eten, want die zijn waarschijnlijk wat eerder klaar met winkelen dan jij. Dit betekent niet dat jij nooit meer kunt shoppen, want met deze mega handige tips bezorgt KidsToday jou misschien tóch een relaxt shopdagje.

Beloon goed gedrag

Beloof dat als alles een beetje gezellig verloopt, er aan het einde van de dag een heerlijk frambozenijsje of een leuk speelgoedje op ze wacht. Beloon ze bijvoorbeeld met één van de leuke dingetjes hieronder. Succes (bijna) gegarandeerd!

Op de heup

Kinderen vinden het soms fijn om op dezelfde hoogte te kijken als jij. Neem ze daarom af en toe op de heup. Dit is niet alleen gezellig, het zorgt ook voor een beetje afwisseling voor jullie allebei.

Geef ze een belangrijke taak

De meeste kinderen vinden het fijn om een beetje in charge te zijn. Kan je oudste bijvoorbeeld al lezen en je jongste niet? Geef de oudste dan een lijstje met drie winkels en vraag of hij of zij elke keer hardop de namen van de winkels opnoemt als deze in het zicht zijn. Dan geef je de jongste de taak om te wijzen in de richting van de goede winkel. Leuk!

 Neem een partner in crime mee

Samen shoppen met een vriendin is niet alleen gezelliger, het is ook enorm handig. Als jij iets wilt passen, kan zij even opletten en andersom. Zijn er even geen vriendinnen beschikbaar, dan kun je altijd Mr. Husband meenemen. Die vindt het vást geen probleem om buiten te wachten met de kids. Met als beloning dat jij een sexy jurkje koopt voor jullie volgende datenight!

 Zorg voor afleiding

Alle kleintjes houden van spelletjes, dus maak van jullie dagje uit ook een spel. Zeg bijvoorbeeld “Ik zie wat jij niet ziet en het is groen”, en neem iets in gedachten in een rekje of op een plank. Laat alle kleurtjes van de regenboog passeren, dan zijn jullie wel even bezig. Hoera!

Meer tips hoe je shoppen met kinderen kan overleven? Check KidsToday.nl!