16x waarom jij een topmoeder bent

topmoeder

Oeps, je kinderen liggen weer eens te laat in bed. En was je nou vanmiddag toch niet te streng tegen ze? Daarbij bedenk je dat je vandaag wéér een kind afgeleverd hebt dat onder de vlekken zat en komt ook het besef dat je de laatste tijd wel erg vaak op de stoep staat bij de afhaaltoko. Herkenbaar? Wacht nog maar heel even met je aan te melden bij de Club van Slechte Moeders. Wij vermoeden namelijk dat je bij alle onderstaande puntjes een vinkje kunt zetten. Tijd voor een ego-boost dus, want wij weten zeker dat ook jij een topmoeder bent!

1. Je bent bevallen
Geen verder commentaar.

2. Multitasken is your middle-name
Met één hand je tanden poetsen en met de andere lunchpakketjes klaar maken is voor jou a piece of cake.

3. Je kind maakt jou het allergelukkigst
Natúúrlijk drink je nog wijn en ga je shoppen, maar tegen de knuffel van je kids kan geen Chanel-tas op. Ehm, did I say Chanel?

4. Je staat er nog
Misschien heb jij dikke, vette mazzel en een gemakkelijk exemplaar gekregen dat je overal mee naartoe kunt nemen. Maar zo niet, mogen we je dan even complimenteren met het feit dat your’re still standing? Misschien heb je wel een zware bevalling achter de rug en weet je zo langzamerhand niet meer wat slapen überhaupt is. Maar je doet nog best leuk mee én loopt over van liefde! Congratz.

5. Je kind ziet eruit om door een ringetje te halen
Gaf je vroeger nog complete maandsalarissen uit aan je eigen garderobe, maar gaat dit nu naar de kids? Good mom alert! Want zeg nou zelf: voor wie op aarde zou je zoveel kleren (ten koste van jezelf) shoppen?

6. Je bent je kind nog nooit ergens vergeten
Althans, dit hopen we.

7. Je staat elke ochtend veel te vroeg op
Hoe moe je ook bent, jouw kind moet eten en dit betekent automatisch dat jij opstaat. Punt uit.

8. Je wéét wat je kind zegt
Ook al is deze pas anderhalf. Elk kreuntje, piepje, huiltje én lachje van je eigen kind, begrijp je.

9. Je slaapt licht
Bij elk geluidje uit de baby- of kinderkamer ben je alert. Niet handig voor je nachtrust, maar wees eerlijk: dit maakt jou toch een super mom?

10. Je bent apetrots
Heb je ooit ergens zo belachelijk veel foto’s van gemaakt (en laten zien) als van je kids?

Meer redenen lezen waarom jij een topmoeder bent? Lees het op KidsToday.nl!