5 steden waar je wél met je kinderen naar toe wilt

kindvriendelijke steden

Straten vol kinderkopjes die maken dat je baby bijna de kinderwagen uit gelanceerd wordt – en jij twee lamme armen hebt aan het einde van de dag – en chique oorden vol bordjes met ‘do not touch’. Karakteristieke en luxe steden waren leuk toen jullie nog met z’n tweeën op reis gingen, met kinderen is dat een whole other ball game. Of toch niet? Dit zijn namelijk steden waar je spruit(en) prima mee naar toe kunnen, en die óók leuk zijn voor jou.

 1. Florence
  Twee redenen om Italië, en dan specifiek Florance, op je lijstje van mogelijke vakantiebestemmingen te zetten: pizza en kindvriendelijke musea. Natuurlijk ga je je kind niet drie weken lang pizza voeren, maar de andere deegwaren die het land in de aanbieding heeft vallen meestal prima in de smaak bij het kleine grut. Een avondje uit eten loopt dus niet uit op een ‘dát-lust-ik-niet’-drama. Is het druilerig weer? Bezoek dan het Galileo Museum of de Palazzo Vecchio, die een speciale familietour aanbiedt. Oh, en jíj kunt je romantische hart ophalen, wat Florance barst wat betreft karakter bijna uit z’n voegen.
 2. Monte Carlo
  Wil jij alleen van het neusje van de zalm? Breng dan Monte Carlo een bezoekje. En doe dat al helemaal als je een zoontje hebt. Want terwijl jij je hart ophaalt aan alle luxe die de Cote D’azur biedt, is er voor stoere jongens -en meiden!- ook voldoende te beleven. Bijvoorbeeld bij de Monaco Rop Cars Collection (het hele jaar open) waar kleine chauffeurs in spé zich kunnen vergapen aan alle mooie auto’s. Zijn jouw kinderen dierenliefhebber? Bezoek dan het Oceanographic Museum of Monaco, daar is een aquarium met meer dan zesduizend verschillende soorten zeedieren. En trakteer jezelf dan nog op een bezoekje aan de bovenste verdieping, waar je een geweldig uitzicht hebt over de stad.
 3. Barcelona
  Over het algemeen staan kinderen niet bekend om hun waardering voor artistieke oude gebouwen, maar Gaudí’s La Sagrada Familia Basilica, zal ook je kroost betoveren door z’n geweldige kleurenpracht. Verder is Barcelona natuurlijk altijd een goede plek om met je kleine grut naar toe te gaan omdat je er gemakkelijk een stranddagje tussendoor gooit aangezien de stad aan de zee ligt. Is het even niet Spaans zonnig? Bezoek dan Museu de la Xocolata waar je je, de naam verklapt het al, de hele dag aan chocola kunt vergapen. Je leert hoe het gemaakt wordt, en kunt allerlei chocoladesculpturen bewonderen. Oók leuk (uhm, lekker) voor jezelf.
 4. Londen (baby)
  Als je kinderen oud genoeg zijn om Harry Potter films of boeken te hebben versleten, dan kun je natuurlijk niet anders dan spoor 9 3/4 op Kings Cross Station een bezoekje te brengen. En als je dan toch bezig bent, moet je ook nog even langs bij ‘Diagon Alley’, ofwel Leadenhall Market, waar werd gefilmd voor Harry Potters The Philosopher’s Stone. Geen Potter fans in de familie? Dan kun je een fietstochtje maken door Kensington Gardens waar een standbeeld van Peter Pan staat. Ook leuk: een bezoekje aan de oudste speelgoedzaak in de wereld, Hamley’s, waar de Royal Family levensgroot in Lego is te bewonderen.
 5. Lissabon
  Deze stad met z’n bonte verzameling aan kleuren zal je kleine ook aanspreken. Een ritje in een van de oude gele trams is voor kinderen al een uitje op zich. Tip: kies voor Tram 28, die brengt je voor € 2,90 langs alle mooie plekjes van Lissabon. Maakt er een kleine Freek Vonk deel uit van je gezin, dan moet je zeker een dagje inplannen voor het Jardim Zoologico de Lisboa, waar meer dan drieduizend dieren wonen. Oh, en leuk om op de laatste dag te doen (om gezeur de rest van de vakantie te voorkomen): bestel als ontbijt voor je kinderen een pastéis de nata. Dit is een Portugees custard taartje die ze daar ook wel als ontbijt nuttigen. En vooruit, neem er zelf ook één.
Bron: PureWow | Beeld: Shutterstock

»BESTEL VIVA ONLINE | KLIK HIER«

Marjolein woont in de stad (Amsterdam) maar hunkert naar de natuur. En als ze een tijdje door de duinen heeft gestruind, verlangt ze weer naar de stad met z'n knallende energie. Ze vindt de menselijke psyche rete-interessant en schrijft daarom graag op Viva over waarom we de dingen doen die we doen, waar we naar verlangen en hoe die grijze massa van ons werkt. Want eigenlijk zijn we maar gekke (en daarom interessante!) wezens.