5 tips voor wanneer je gaat vliegen met kinderen

vliegen met kinderen

Op vakantie gaan is one of those favo momenten van het jaar, zeker als je naar een exotisch oord gaat met een vliegtuig!

Het is geen geheim: kids love flying. Voor moeders – die alles in goede banen moeten leiden – ligt dit nét even wat anders… Deze vijf survivaltips helpen je misschien om je reis toch zo comfortabel mogelijk te maken. Adem in, adem uit. Voor je het weet, zitten jullie heerlijk aan de andere kant van de wereld, met de voetjes in het zand! Happy landings!

1. Wie zoet is krijgt lekkers…

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dit is een cliché, maar met vliegen best waar. Aan boord is er meestal voldoende lekkers te eten, ook voor de allerkleinsten, maar het is altijd handig om zelf wat mee te nemen. Gooi voor vertrek ook nog wat healthy fruit(repen) in je tas en ter compensatie ook wat lekkers. Want: wie zoet is, krijgt lekkers…

2. Back-up plan

Back in the days moest je met alle passagiers vechten om naar één scherm te kijken, maar tegenwoordig is het vele malen luxer met alle personal screens. Ook erg fijn als je reist met je kroost, want die vermaken zich hier meestal prima mee. Toch is het handig om een tablet of telefoon mee te nemen, met kinderfilms of – spelletjes erop. Lang leve het back-up plan!

3. Surprise, surprise!

Het is best een oud trucje, deze verassing uit de hoge hoed. But it works! Mochten je kinderen de spelletjes en films even zat zijn, zorg dan dat er een Plan B is. Bijvoorbeeld in de vorm van een boek met kleurplaten en geef hier als verrassing een nieuw setje kleurpotloden bij. Dit houdt ze wel even zoet!

Meer tips om te vliegen met kids? Check KidsToday.nl!

Dit jongetje is overduidelijk dol op vliegtuigen!

Beeld: iStock