5x apps waar je kind iets van opsteekt

apps kind

Speelden wij vroeger nog met de poppen en auto’s, tegenwoordig zijn de smartphones en tablets een vast onderdeel van de speelgoedkist.

Want inmiddels heeft bijna ieder huishouden wel zo’n ding in huis. En stiekem kan zo’n iPad een handige afleiding zijn, bijvoorbeeld in het vliegtuig of tijdens het koken. Want dat kinderen graag met beeldschermen spelen, dat is inmiddels wel bekend. Vaak kennen ze hun weg op de iPad al voordat ze kunnen praten. Niet zo gek dus dat het scala aan beschikbare spelletjes alsmaar groter wordt. En ook steeds beter. Want er zijn genoeg leuke, mooi vormgegeven apps waar de kleintjes ook nog iets van kunnen opsteken. KidsToday selecteerde er vijf voor je.

Loopimal by Yatatoy

Echt een app waar je vrolijk van wordt. Niet alleen door de vrolijke kleurtjes en mooi vormgegeven dierenplaatjes, maar ook door de muziek die je ermee kunt maken. Deze app is dé tip om kinderen kennis te leren maken met muziek.

DNA play

De leukste app voor iedereen met een klein beetje fantasie. Want bij DNA Play kunnen de kinderen door het oplossen van puzzels en vragen hun eigen monsters bouwen. Met veel verschillende vormen en kleuren kan er eindeloos gecombineerd worden, super leuk! En ze leren dus al de basis van het DNA. Dat is altijd mooi meegenomen, toch?

Hoopa City

Nog zo’n fijne app waarbij de verbeelding van onze kindjes geprikkeld wordt. En ook het ruimtelijk inzicht. Want bij Hoopa City ontwerp en bouw je je eigen wereld. Inclusief wegen, huizen, sportvelden, elektriciteit en nog veel meer. In Hoopa City zijn de mogelijkheden eindeloos en kan je kind alle kanten op.

Nog meer fijne apps voor je kind? Check KidsToday.nl!