5x een zwangerschapscursus die je wél wil doen

Zwanger en geen zin in een zwangerschapscursus? Althans, een duffe zwangerschapscursus, zoals: in een kringetje zitten en synchroon-puffen met andere stellen? Snappen. We. Helemaal. Zó niet van deze tijd! Goed nieuws moeders (in wording), er zijn tegenwoordig cursussen voor elk type zwangere. Leer je ontspannen bevallen bij hypnobirthing of kweek je flexibele heupen bij zwangerschapsyoga, die keus is aan jou!

On that note: je kan ook bevallen zónder cursus. Maar voor je eigen gemoedsrust (en misschien wel die van je partner), kun je een zwangerschapscursus volgen. Eventueel samen.

Lees ook: 
De Taboemoeder: ‘Het gekke gevoel hoe het kon dat ze de zwangerschap niet gevoeld had’

Zwangles

Jazeker, bij zwangles ga je zingend de bevalling tegemoet. Find your inner Beyonce! Guess what, door het zingen maakt je lichaam endorfine (het gelukshormoon) aan, hetzelfde hormoon dat tijdens de bevalling voor natuurlijke pijnstilling zorgt. Ook schijnen baby’s de liedjes na de geboorte nog te herkennen. De les bestaat uit een zang-gedeelte en een deel voorlichting over de zwangerschap en geboorte. Klinkt heerlijk, toch?

Haptonomie

Dit is er een voor jou en je partner samen! Tijdens deze cursus leer je contact maken met de kleine. Extra leuk voor je partner; jij kent het reilen en zeilen van je baby in je buik inmiddels wel, maar je partner heeft waarschijnlijk geen idee. Daarnaast leren jullie hoe je samen de pijn van de weeën kunt opvangen tijdens de bevalling. #couplegoals

Hypnobirthing

Het idee achter hypnobirthing is dat je jezelf in zo’n mate van ontspanning (hypnose) kunt brengen dat je relaxed en gefocust kunt bevallen. Niemand minder dan Gisele Bündchen en Jessica Alba zweren erbij. Als zij het kunnen, kan jij het ook!

Zwangerschapsyoga

Voor alle zwangere yogi’s onder ons! En ook als je geen yogi bent maar wél zwanger kan je prima zwangerschapsyoga volgen. Een lesje zwangerschapsyoga is namelijk net even anders dan ‘gewone’ yoga. Er wordt meer gefocust op het versterken van je bekken, verbeteren van je houding en het opvangen van, en ontspannen tussen de weeën. Daarnaast leer je technieken om mentaal en fysiek te ontspannen, die je zowel tijdens je zwangerschap als je bevalling kunt toepassen. En dat wil je!

Zwangerschapszwemmen

Die zware buik kan je gaandeweg best in de weg gaan zitten, waardoor je er als een waggelend eendje bijloopt. Een manier om je even zo licht als een veertje te voelen, is door te gaan zwemmen. Veel zwembaden bieden speciale lessen voor zwangere vrouwen aan. Gáán.

 

Banner

Bron: Alles Is Mama, Hero, beeld: iStock
Gina is 30 lentes jong, freelance creatieveling en vraagt altijd ‘waarom’? Ze pent en produceert voor print en online, thuis, op kantoor, in de studio of vanuit een zonnig oord (Bali baby) mét dochter Mex (2) aan haar arm of om haar nek. Schrijfspecialisaties? Het wel en wee van #momlife, relatieperikelen (vriendschappen vallen daar ook onder, immers ook een relatie), hippe hotspots en dirty talk, s-e-x.