5x kindvriendelijke campings in Nederland

kindvriendelijke campings nederland

Het weer moet een beetje meezitten, maar dan kun je best in Nederland blijven voor een familievakantie. Genoeg te doen, zeker als je op een van deze op kids gerichte campings zit – en jij dus achterover kunt leunen met een wijntje.

Door Katy Boer | Beeld iStock

Diervertier

Waar: Vakantiepark Dierenbos in Vinkel dierenbos.nl
Er zijn meerdere dierenverblijven, waar kinderen de dieren kunnen helpen verzorgen, en voor de kleinsten is er een kinderboerderij. Verder is er een bowlingbaan, speeltuin, speelvijver, midgetgolfbaan en natuurlijk een zwembad. En jij zelf kunt chillen in de loungehoek (met kinderhoek).

Duizenddingencamping

Waar: De Zandstuve in Rheeze zandstuve.nl 
Een landelijke omgeving voor jou en de Stuufclub voor je kroost: met knutselen, hutten bouwen, speurtochten, bosspelen, zeskamp, waterspelletjes, een duikcursus en een theaterklas vermaken ze zich de hele dag door. Ook aan de jongsten (tot 5 jaar) is gedacht: bij de Cobus Club worden ze gezelschap gehouden door mascotte Cobus. ’s Avonds worden regelmatig optredens georganiseerd.

Jungle fever

Waar: Vakantiepark Beekse Bergen in Hilvarenbeek beeksebergen.nl 
Op de camping spenderen ze hun dag in het (overdekte) Junglebad of het Victoriameer, voor meer avontuur breng je een bezoek aan Safaripark Beekse Bergen of Speelland Beekse Bergen. Extra leuk: op een aantal kampeervelden is het toegestaan een huisdier mee te nemen.

Voor de jongsten

Waar: Camping De Paal in Bergeijk depaal.nl
Geschikt voor kinderen tot en met tien jaar. In het tropische zwembad zijn een baby-, peuter- en trimbad, en er is een kinderboerderij met aaibare dieren. Verkleden, knutselen en toneelspelen kan in het theater, en er worden regelmatig activiteiten georganiseerd als een vossenjacht of speurtocht.

Er was eens…

Waar: De Sprookjescamping in Rheeze sprookjescamping.nl 
Grote kans dat je kinderen na dag één de sprookjesfiguren van de camping al kennen. Ze komen spontaan het veld op om je kroost mee te nemen voor bijvoorbeeld de tandenpoetsclub. Verder kunnen ze naar de sprookjesdisco, zwemfeesten, (foto)speurtochten doen en alfabet-spelletjes spelen. Van die laatste steken ze ook nog wat op.