5x lekkere en gezonde traktaties om mee naar school te nemen

gezonde traktaties

Een nieuw schooljaar betekent ook een nieuwe traktatie verzinnen voor de verjaardag van je kids dit jaar. Een mooi moment dus, om alle ‘hongerige’ klasgenootjes te voorzien van een fijne traktatie. Breekt het zweet je uit bij deze gedachte? No stress, voor deze traktatie-ideeën hoef je geen keukenprinses te zijn.

Natuurlijk houd jij als healthy mom ook van een beetje gezond, dus dat zijn deze hapjes absoluut! Zo heeft jouw kind dubbel feest: een leuke verjaardag én de allerlekkerste hapjes van de klas. Trek een schort aan, houd ons artikel bij de hand en let the kitchen do the rest!

Spiesjes 2.0

Deze good old klassieker ken je misschien nog uit je eigen kindertijd: prik om-en-om kaas, een knakworstje en komkommer aan een spiesje en de traktatie is klaar! Ben je niet zo’n fan van knakworstjes en kaas? Probeer voor de variatie dan dit eens: je maakt voor elk spiesje een papieren bloem, die je misschien wel kant-en-klaar kunt kopen. De bloem rijg je aan het spiesje en daarboven maak je een stengel van banaan en aardbei – die je beiden in reepjes hebt gesneden. Dit ziet er supermooi uit!

Blije banaan

Deze traktatie is erg gemakkelijk om te maken: haal genoeg bananen in huis en teken op elke banaan een gezicht. Knip vervolgens van gekleurd papier ‘rokjes’ in allerlei verschillende kleuren en plak deze onder het getekende gezicht. Doe de bananen in een mooie schaal of kom en voilà: je hebt een gezonde, leuke én lekkere traktatie!

Lieveheersbeestje

Ken je de Mini-Babybel kaasjes? Hier kun je lieveheersbeestjes van maken! Maak een kleine inkeping in de rode waslaag van het kaasje en trek de uiteinden uit elkaar. Zo maak je van de waslaag twee rode vleugels. Maak van een olijf of blauwe druif het hoofd en wat stippen op de ‘vleugels’ en je lieveheersbeestje is klaar.

Voor meer traktatie-ideeen check je KidsToday.nl!

Dít eten kinderen over de hele wereld tijdens de lunch.