4 leuke apps voor kinderen tijdens de zomervakantie

apps kinderen zomervakantie

In de zomervakantie zijn je kids met lekker weer natuurlijk het liefst lekker buiten aan het ravotten. Maar met het onvoorspelbare weer in Nederland, kan er ook wel eens een regenachtige dag tussen zitten. En hoe fijn is het dan om lekker spelletjes te spelen op een tablet of telefoon? Of wanneer jullie op vakantie gaan, kan een reis met auto of vliegtuig soms lang duren. Onderweg spelletjes spelen biedt dan de uitkomst tegen vervelen. KidsToday zocht de zes leukste apps voor de vakantie voor je uit.

Toca Nature

Met het spel Toca Nature kun je je eigen natuurgebied inrichten en een speelterrein met vruchten, paddenstoelen of noten creëren waar je eten verzamelt voor je dieren. Dit spel is goed voor urelang speelplezier en ziet er ook nog eens superleuk uit. Hebben dus!

iPhone en iPad: 2,99
Android: € 0,99

Tuinvogels

Blijf je deze zomer thuis, gaan jullie kamperen of zijn je kinderen echte buitenspelers? Deze app van de Vogelbescherming Nederland leert je kind om alle vogels die om jullie heen vliegen te herkennen. Hoe leuk?

iPhone en iPad: gratis
Android: gratis

Peppa op vakantie

Misschien kennen jullie Peppa Big van de tv-serie? Dit personage onderneemt in deze app voor iPhone en Android allerlei verschillende activiteiten voor de vakantie zoals zwemmen of een dagje naar het strand. Leuk ter inspiratie. Daarnaast kun je ook meezingen met liedjes of leuke stickers plakken.

iPhone en iPad: € 3,99
Android: € 4,49

Vakantie-bieb

Een musthave app voor het hele gezin! in de app vind je e-boeken voor kinderen van 6 tot en met 9 jaar, 9 tot en met 12 jaar en boeken voor 12 jaar en ouders. En met titels als Dummie de mummie, Broederband, Dolfje Weerwolfje, De Grijze Jager en nog veel meer, mag deze app niet ontbreken!

iPhone en iPad: gratis
Android: gratis