6x buitenspeeltips

buitenspelen

Yes! Ein-de-lijk komt de lentezon tevoorschijn. En dat mag maar één ding betekenen: het is buitenspeeltijd! Kinderen zijn dol op buitenspelen. Want buiten, daar is alle ruimte voor fantasie.

Denk maar eens terug aan je eigen kindertijd… Beleefde jij ook niet je grootste avonturen in de buitenlucht? Van tikkertje op het plein tot aan verstoppertje in het bos. Buiten is alle ruimte voor plezier. Met de nodige fantasie had je slechts een paar takken nodig om je eigen fort te bouwen en met vriendjes te strijden als een ridder of prinses. Remember the good old times?

En laten we wel wezen, buiten spelen is niet alleen enorm leuk, maar ook nog eens gezond voor de kids. Kinderen die het staren naar een beeldscherm vervangen door frisse lucht, worden fitter én zijn vaak beter op gewicht. Buitenspelen haalt kinderen uit de woonkamer en daarmee ook uit hun comfort zone. En dat is altijd goed! Maar na een lange periode van winter en kou, kan het zo maar zijn dat de buitenspeelinspiratie ver te zoeken is. Hoe moet dat ook alweer? Wij geven de makkelijkste huis-tuin- en keukentips voor de leukste spelletjes in de buitenlucht.

Maximaal plezier met minimale middelen

Wedden dat jullie nog een aantal lege flessen hebben liggen? Perfect, want deze kun je gebruiken voor flessenvoetbal. Vul ze met water, ga in een kring staan en zorg dat iedereen zijn eigen fles voor zich heeft staan. Schop de bal in het rond en richt op de flessen. Degene die na het potje het meeste water in zijn fles heeft, is de winnaar!

Toevallig ook eieren in huis? Nog leuker, want deze zijn perfect voor estafette. Stippel een parcours uit in de tuin, straat, op het plein of in het park en geef iedereen een lepel met daarop een ei. Wie voltooid het parcours met een ongebroken ei…?

Wie niet weg is, is gezien

Verstoppertje blijft leuk, is het niet? Want voor iedereen die klein is, lijkt de wereld al snel zo groot. En dat maakt verstoppertje alleen nog maar spannender. Maak het spel nog leuker door een aantal extra verstopplekken te maken. Gooi oude lakens over een stel takken heen en je hebt er een nieuw magisch plekje bij.

Begin een moestuin

Heb je nog een plekje over in de tuin? Maak dan een klein moestuintje voor je kinderen. Dit is niet alleen een leuke dagelijkse afwisseling, maar ook nog eens leerzaam. Je kids kunnen dan zorg dragen voor hun plantjes en hebben een goede reden om elke dag even naar buiten te gaan.

Meer buitenspeeltips? Je leest ze op KidsToday.nl!