6x dit doe je tijdens Pinksteren

Hoera, het is mei. De zomer komt eraan en we hebben vrije dagen in overvloed. Konden we vorige week nog genieten van Hemelvaart, nu staat Pinksteren alweer voor de deur. En dat betekent dat de meesten van ons aanstaande maandag vrij zijn. Een extra maandag om leuke dingen te gaan doen. Maar wat? Speciaal voor jou heeft VIVA zes tips van VakantieVeilingen verzameld om er een lekker relaxed pinksterweekend van te maken, of de zon nou wel of niet schijnt.

Bij mooi weer

Strand
Vertrek naar de kust en je krijgt een instant vakantiegevoel. Heb je er weleens aan gedacht om een tafel te reserveren, buiten bij een strandpaviljoen? Relaxed eten met vrienden of met je grote liefde en natafelen tot de zon in de zee zakt: het begin van de zomer kun je niet beter vieren dan met het zand tussen je tenen.

Walibi Holland
Voor alle thrill seekers onder ons heeft Walibi Holland genoeg attracties die je bloed sneller laten stromen. Bijkomen doe je wel als je slaapt, toch? Wil je letterlijk even loskomen van alles, dan biedt Walibi daar de perfecte nieuwe achtbaan voor: Lost Gravity, waar de zwaartekracht verdwijnt.

Safaripark Beekse Bergen
Voor het eerst in de Benelux is er een Afrikaans olifantje geboren; Madiba. En dat heugelijke feit heeft zich voorgedaan in, jawel, Safaripark Beekse Bergen. Pinksteren is de perfecte tijd om op kraambezoek te gaan bij deze kleine slurf.

Bij slecht weer

Avondje uit
Een lang weekend is perfect voor een lekker avondje uit. Zeker met het wispelturige weer in Nederland. Buien of kou op komst? Duik het theater in! Wat dacht je van bijvoorbeeld ANNE in Theater Amsterdam?

Sauna
Echt relaxen doe je in de sauna. Ga met een paar vriendinnen richting spa om helemaal tot rust te komen, Laat je masseren, dompel je onder in warme en koude baden of stoom je schoon tot in je poriën. Reken maar dat je ’s avonds als een roos in slaap valt.

Uit eten
Regen buiten? Dan maak je het romantisch binnen, zo simpel is dat. Ga voor een geheel verzorgd diner en kies eens een restaurant waar je nog nooit bent geweest. Voordeel van zo’n extra lang weekend: het kan lekker laat worden. Trek die fles (bubbels) maar open! (Tip: ga eens naar Tasty Comedy, waar dineren en theater samenkomt op de bekende Scheveningse pier.)