Zo creëer je als moeder tijd voor jezelf

tijd voor jezelf

Iedere vrouw met kinderen zal het bevestigen: moeder zijn is een fulltime baan. Sterker nog, het is méér dan dat, want als mama zijnde heb je geen enkele dag vrij. En dan heb je daarnaast nog je werk, sociale verplichtingen, het huishouden (yikes!) en natuurlijk je relatie. Hoe houd je het vol? Waar haal je die tijd voor jezelf vandaan?

De sleutel tot een druk maar gebalanceerd leven is hartstikke logisch: je moet eerst jezelf helpen voordat je anderen kunt helpen. Net als in het vliegtuig, waar altijd wordt benadrukt dat jij eerst je eigen zuurstofmasker moet opzetten en dan pas dat van je kinderen. Tijd voor jezelf is dus geen luxe, maar een must. Een must die we er als eerste bij in laten schieten, waar of niet? KidsToday geeft tips.

Stap af van je standaard dagindeling

Het is het meest voor de hand liggende: vanaf het moment dat je opstaat is het rennen, vliegen en doorgaan. Maar ook dit kunnen we omdraaien: je kunt de dag beginnen met me-time of juist met huishoudelijke taken, zodat je ’s avonds meer tijd voor jezelf hebt.

Wees selectief in de verplichtingen die je aangaat

Dit klinkt misschien wat tegenstrijdig: je leven wordt pas rustig op het moment dat jij hier actief mee aan de slag gaat. Wees daarom selectief in de verplichtingen die je aangaat. Het aangaan van verplichtingen is immers de grootste reden dat je agenda (te) vol raakt. De mensen om je heen zullen altijd tijd van je vragen als jij dat toelaat. Nee zeggen mag!

Bekijk goed welke verplichtingen je aangaat

We gaan nog even verder op de selectie van verplichtingen. Want een afspraak neemt vaak meer tijd, energie en planning in beslag dan dat je in eerste instantie zou denken. Wordt je kind uitgenodigd voor een verjaardag van een klasgenootje? Dat betekent dat jullie op een bepaalde datum op een bepaald adres moeten zijn, maar dat er ook nog naar een leuk cadeau gezocht moet worden.

Lees meer tips op KidsToday.nl!