8x vakantietips voor wanneer je thuisblijft met je kinderen

vakantie thuisblijven kinderen

Gaan jullie deze zomer niet weg met het gezin? Hoewel thuisblijven op het eerste oog misschien wat saai lijkt, is juist het tegenovergestelde waar! Zo kunnen jullie eindelijk optimaal genieten van jullie eigen huis en leuke dingen doen in en om het huis of in de omgeving. Thuisblijven is het nieuwe weggaan! Nog niet helemaal overtuigd? Lees de 8 vakantietips van KidsToday voor thuisblijvers en je weet waarom dit de zomervakantie van het jaar gaat worden. Een fijne vakantie!

Interieur make-over
Is het interieur van je woonkamer of de slaapkamer van een van je kids wel toe aan een make-over? De vakantie is de tijd bij uitstek om samen met de kinderen eens lekker te klussen. Bedenk samen wat jullie belangrijk vinden, stel een budget, maak een werkplan en ga lekker samen aan de slag. Samen klussen is niet alleen super leerzaam voor je kids, maar zorgt ook voor een sterke band. En met een nieuw interieur kunnen jullie er weer fris tegenaan na de zomer. Good vibes!

Picknicken
Wie houdt er nu niet van picknicken? Maak samen met je kids een mand vol lekkere broodjes, sapjes, vers fruit en salades en stap op de fiets naar een mooi plekje in de buurt. Een park of bos waar jullie vervolgens al dat lekkers kunnen opsmikkelen. En in de avond is het natuurlijk tijd voor een fijne BBQ. Zie je nu wel, geen moment van verveling!

Lees ook: 10 musthaves voor een geslaagde picknick.

Filmavond
Organiseer samen met je kids een filmavond. Laat je kinderen zelf bedenken wat het programma wordt voor de avond en maak eventueel ’s middags al lekkere, gezonde snacks voor bij de film. Laat je kids ’s avonds lekker alle matrassen, dekens en kussens naar beneden halen en zet een leuke film aan voor ze. Hebben jij en je partner ook eindelijk wat quality time!

Zwemmen
Niets zo fijn als heerlijk zwemmen met warm zomerweer. En daarvoor hoef je gelukkig niet per se op vakantie. Want ook in Nederland kun je heerlijk genieten aan het strand, meertjes of gewoon van een opblaasbaar zwembad in eigen tuin. Laat de waterpret maar beginnen!

Meer vakantietips voor thuisblijvers? Check KidsToday.nl!