Bijna de helft van de moeders vindt haar man stressvoller dan haar kinderen

Iedereen met kinderen zal je vertellen dat terwijl het gezinsleven leuk is, het ook behoorlijk stressvol kan zijn. Toch zijn het – verrassend genoeg – vaak niet de kinderen die moeders de meeste stress opleveren…

Uit een onderzoek dat de Amerikaanse talkshow Today onder 7.000 Amerikaanse moeders hield, bleek dat voor een alarmerend hoog percentage van de vrouwen haar echtgenoot evenveel of zelfs meer stress oplevert dan haar kind(eren).

Ja, dat lees je goed. De gemiddelde moeder zou haar stressniveau zou beoordelen op een 8,5 (op een schaal van 1 tot 10) en maar liefst 46 procent van de moeders vindt dat hun echtgenoten een grotere bron van stress is.

Te weinig tijd, te veel te doen

Het grootste probleem voor de meeste ondervraagde moeders is het gevoel dat er nooit genoeg uren op de dag zijn om alles gedaan te krijgen. Volgens de resultaten was driekwart van de respondenten van mening dat de meeste ouderschap- en huishoudelijke taken op hun schouders vielen, naast fulltime werken, terwijl één op de vijf moeders zei dat het onvoldoende hebben van hulp van hun partner een belangrijke bron van dagelijkse activiteiten was. spanning.

‘Hoewel ik een toegewijde echtgenoot heb, heb ik nog steeds het gevoel dat alles onder druk staat om alles voor elkaar te krijgen, ik werk net zoveel uren als mijn man, maar toch doe ik alle planning,’ zei een anonieme commentator in de enquête.

Met andere woorden: moeders dragen het grootste deel van de ‘mentale belasting’ die hoort bij het ouderschap, en dat maakt dat ze zich allemaal behoorlijk gestresst voelen. Tijd om daar iets aan te veranderen!

Bron: Today.com