Bizarre dingen die ouders vragen

bizarre dingen die ouders vragen

Elke zondag zetten we een populair topic – voor en door moeders – van het VIVA-forum in de schijnwerpers. Deze week:  KloekgedragOok meepraten? Deel je mening in het topic of ga naar de pijlers Kinderen of Zwanger.

De buurvrouw van forummer Fog vroeg aan de tuinman of hij iets zachter zou willen schoffelen, omdat haar zoontje zich anders niet op zijn lunch kon concentreren. De tuinman reageerde met: ‘Tuurlijk mevrouw, ik pak wel even een light schoffel’. Ze vraagt zich af of meer forummers anekdotes hebben over vreemde verzoeken van ouders.

Tekst: Elfi Voorhuis | Beeld: iStock

 • “Ik heb een keer bij een stoplicht het verzoek gekregen van een bakfietspapa om niet te fluiten, omdat ‘Amelie gefrustreerd raakt van fluitende mensen, omdat zij nog niet kan fluiten.’”
 • “Het woord ‘koekje’ is verboden in de buurt van mijn buurmeisje. Anders gaat ze door het lint en begint ze te schreeuwen om een koekje.”
 • “In het bijzijn van mijn nichtje moeten we altijd zeggen dat vlees van oude dieren wordt gemaakt, anders wordt ze verdrietig. Op zich schattig, maar in een restaurant vond de eigenaar het niet zo leuk dat ze zei dat de calamaris van oude inktvissen was gemaakt.”
 • “Mijn buurvrouw protesteerde hevig tegen de komst van een trampoline in onze tuin. Dan zouden haar kinderen er namelijk ook een willen en dat vond zij gevaarlijk.”
 • “Het was lekker weer, dus mijn kinderen mochten hun jas uit. Ineens kwam er een boze moeder naar me toe, die vond dat mijn kinderen hun jas weer aan moesten doen, omdat haar kinderen anders ook zonder jas wilden spelen. Toen ik dat niet deed werd ze nog bozer.”
 • “Of ik de deur weer dicht kon doen, want dan kon Jantje ook nog een keer kloppen.”
 • “Ik mocht laatst op een kinderverjaardag niet naar de wc op de gang, omdat daar één of ander overprikkeld hoogsensitief nieuwetijdskind ‘even uit de situatie’ was gehaald door haar moeder. Als ik naar de wc zou gaan, zou het kind haar focus op mij leggen, terwijl haar moeder haar nu net op de trap zat te wiegen.”
 • “Mijn vader was jarig, dus het huis van mijn ouders zat vol. Eén van de kleinkids zat middenin de zindelijkheidstraining en moest nodig. Vervolgens werd hij met pot en al middenin de huiskamer gezet om daar te plassen en te poepen. Aan het bezoek het verzoek om hem vooral positief te stimuleren.”
 • “Of ik mijn voormalige buurjongetje niet met mijn dochters poppenwagen wilde laten spelen. Daar zou ie homo van worden.”
 • “De dochter van een vriendin kreeg Playmobil voor haar verjaardag. Al snel werd mijn dochter verteld dat zij er niet mee mocht spelen, omdat zij niet jarig was. Twee weken later was die van mij jarig en stond de dochter van mijn vriendin haar cadeautjes open te scheuren. Want ja, ‘ze vindt cadeautjes uitpakken zo leuk’.”
 • “Mijn man sprak een kind van een jaar of vier aan, omdat hij onze hond schopte. Vader van het manneke kwam erbij en vond dat mijn man zijn mond moest houden. Moest een hond maar tegen kunnen.”
 • “Op de verjaardag van mijn dochter namen mijn schoonouders ook cadeautjes mee voor haar neef en nicht, ‘want als alleen jouw kind een cadeautje krijgt, is het ook zo zielig’. Ik wist niet wat ik moest zeggen. Kind gauw omgedraaid zodat zij op haar cadeautje gefocust was.”
 • “Als juf krijg je genoeg bizarre verzoeken. Zo vroeg een moeder of ik kon regelen dat haar zoontje in de pauze met de groene schep kon spelen, want groen is zijn lievelingskleur en andere kleuren vond hij niet fijn.”

Lees ook de andere VIVA Mama Forumdagen:
De peuterpuberteit: zo deal je ermee
Bevallingstaboes: dát hadden ze niet verteld
Goed bevallen: aanraders voor in de ziekenhuistas
Babytips die je zelf had willen krijgen
Na de bevalling, ga ik…
De grappigste opmerkingen over fles- en borstvoeding.
De bizarste kraamcadeaus
Wat hebben de zwangerschapshormonen jou laten doen?
Bevallingsbloopers
Hilarische kinderuitspraken
Lompe opmerkingen in de kraamtijd
Wat vind jij de meest bizarre kindernamen?
Voor welke gebeurtenis schaam jij je diep als moeder?