Blog Sophie: Seks na de bevalling

seks na de bevalling

Ja, laten we het hier ook maar eens over hebben. Ik bedoel, onze C3 is inmiddels bijna drie maanden oud. Dus het zou er onderhand wel eens van mogen komen, toch? Dat het na de geboorte van de eerste wat lastiger ging, tja, daar waren genoeg redenen voor. Denk bijvoorbeeld aan: hechtingen en een gebroken stuitje. Dat wil het één en ander wel belemmeren. Wat dat betreft is het nog een wonder dat er überhaupt een tweede en derde zijn gekomen.

Ontplofte egel

Maar nu, niks geen hechting. Niks blauwe plekken. Niks ontplofte egel, om met de befaamde woorden van Daphne Deckers te spreken. En toch: in ons bed wordt helemaal NIETS gedaan. Eigenlijk is dat ook niet heel vreemd. Tenminste, ik snap het zelf heel goed. Voor seks heb je tijd met elkaar nodig, namelijk. Dat maakt het meestal wel zo gezellig. Mijn man heeft echter een nieuwe baan, waarvoor hij wel eens in het buitenland vertoeft. En als hij thuis is, gaan we om beurten eerder naar bed om bij te slapen. In het weekend begint A2 óók om zes uur al te loeien. Onze oudste heeft geen middagslaapje meer, dus samen even op bed gaan liggen ’s middags zit er ook al niet meer in.

Natuurlijk zijn hier oplossingen voor te vinden. We kunnen makkelijk met de kinderen op stok gaan en dan een wekker zetten voor de laatste fles. Jammer genoeg wil mijn hoofd daar niet aan. Om het ’s morgens een beetje minder hectisch te hebben, zorg ik ’s avonds voor een keurige mise en place. Kleren worden klaargelegd, broodtrommels alvast gevuld, melkpoedertorentjes worden met poeder en al opgestapeld en de tafel wordt gedekt voor het ontbijt. Eh. WHAHAHAHA. Ja, in mijn dromen ja. Het is nog altijd een streven, maar tot nu toe geef ik de fles terwijl de andere twee op de bank al televisiekijkend hun boterham eten.

Prioriteitenlijstje

Ach, er zijn genoeg mogelijkheden te bedenken. En even zo veel excuses. Want daar gaat het natuurlijk om. Mijn prioriteitenlijstje is momenteel als volgt gevuld: 1.kinderen voeden/baden/aankleden/wegbrengen. Op twee staat: huis in orde. Op drie: was en strijk. Op vier staat: hond en boodschappen. Op vijf staat: zelf een keer uitgebreid douchen. Op zes staat: met vriendinnen bellen en klagen over het moederschap (en er vervolgens weer tegenaan kunnen). Op zeven tot en met negenennegentig staat: slapen. En dan, eindelijk op nummer 100 staat: seks.

Ja, ik weet het: quality time met je partner is heel belangrijk. Daarom gaan we samen wel eens een keertje eten. Een sappige, malse, rosé gebakken biefstuk doet mijn hart sneller kloppen dan het idee naakt in een bed te moeten liggen met de man die me trouwde toen ik nog zo veel minder Sophie was. Lichaamstechnisch gezien dan.

Nou goed, het zijn natuurlijk ook de tropenjaren met drie kleine kinderen, werk en sociale contacten. Alles moeten we plannen rond de eet- en slaaptijden van onze dochters, dus waarom niet ook seks? We zullen eens romantisch rond de tafel gaan zitten met beide agenda’s. Ja, ik heb er nu al zin in. Echt.

Beeld: adam121 / 123RF Stockfoto