Blog Sophie: Verliefd

dochter

Oh wat was ze verliefd. Zo erg was het nog nooit geweest. Mijn oudste dochter was helemaal hoteldebotel op vriendje Luuk. En terecht, want hij is een leuk kind. De hele klas was ervan op de hoogte. Die twee gaan met elkaar. Mijn dochter zelf riep dingen als: “Mijn hartje gaat klop-klop als ik hem zie.” Ik werd er zelf helemaal verliefd van. Nu heeft A1 sowieso niet te klagen. Ze was bij de peuters al verliefd. En ook bij de kleuters had ze vriendjes. Dit in tegenstelling tot haar kleinere zus, die jongens wel leuk vindt, totdat ze een kusje willen. Dat vindt ze vies. Maar A1 liep hand in hand, gaf kusjes op de wang. Soms moesten we haar een beetje afremmen, want ze kon zo’n arme jongen helemaal bedelven onder haar liefde.

Maar met Luuk was het andere koek. Nu was het niet gewoon zeggen dat ze verliefd was, maar ze voelde het ook echt. Ze had vlinders in de buik. Ze kon er niet van slapen en zong liedjes in bad: “Ik ben zoohoo verliefd op Luuk.”  Ze liet het er niet bij zitten. Ze liet Luuk het huis zien waar ze later wil gaan wonen: een kast van een huis natuurlijk, én het staat namelijk tegenover de dierenarts, wat ze wil worden. Vindt ze heel praktisch: dan hoeft ze de straat maar over te steken naar haar werk. Ze had ook al verteld dat ze tien honden wilde. Luuk bekeek het van de economische kant: dan moesten er ook tien hokken komen en ook voor tien honden voer. Ze besloten het bij één hond te houden, voorlopig. En als de baby (!) dan wat groter was, konden ze altijd nog meer honden kopen. Wij als moeders zwijmelden ook mee. Moesten lachen om de tientallen tekeningen waar A1 L mee bedolf. Lagen op de grond van het lachen als ze weer eens hun toekomst gingen bespreken. We voelden ons ook al helemaal thuis in de rol van schoonmoeder. Ja, dat zou best goed gaan komen.

Maar afgelopen maandag kwam A1 uit school met de mededeling dat Luuk nu verliefd was op Linda. Ze was er niet echt rouwig om, maar ík was wel in shock! Linda?! Dat kan helemaal niet, riep ik uit, want Linda heeft al verkering met Leo! Oh, daar had A1 niet aan gedacht. De dag erna liep ik naar de moeder van Linda. Want dit kon natuurlijk niet. Dat vond zij ook, en ze had tegen haar dochter gezegd dat je niet zo maar het vriendje van een ander mocht afpakken. Maar ja, blijkbaar waren ze toch verliefd. De moeder van Luuk stelde thuis vragen. Waarom had hij het uitgemaakt? En zelf ging ik ook even met A1 om de tafel zitten. Vond ze het niet erg dan?

Nee, A1 vond het niet erg. Ze was nu namelijk verliefd op Linde (niet te verwarren met LindA). En dat vond ze eigenlijk best fijn. Het enige wat ze zich afvroeg, was wie er dan in het ziekenhuis moest liggen. Zou zij of Linde de baby gaan krijgen? Ik stelde voor dat ze het ook om de beurt konden doen. En A1 huppelde vrolijk het huis door. Dát zou ze gaan doen. Luuk was alweer vergeten.


Elke week schrijft voormalig docente geschiedenis en journalist Sophie Fleur (34) een blog voor VIVA Mama. Ze is getrouwd en moeder van drie dochters.

Lees ook:

Tatoeage
Buisjes
Zindelijk
Nachtje weg
Zomerverjaardag
Vakantie
Schaamte
De scholen zijn weer begonnen!
De sloper
Moeders
Zieke opa
Help!
Voor één dag papa
Praten
Balletjes
Dag Sinterklaasje