Carrière maken? Zo houd je het leuk voor je kids

carriere maken kinderen

Hey, working mom! We weten, het kan een enorme uitdaging zijn: kinderen en een carrière. Of je het nu doet omdat je het leuk vindt, graag wilt werken aan je persoonlijke ontwikkeling of simpelweg omdat er geld verdiend moet worden.

Stuur je jouw kind naar een kinderdagverblijf of regel je een oppas? En hoe zorg je ervoor dat je een goede relatie houdt met je kinderen terwijl je fulltime werkt? KidsToday zette tien tips voor werkende moeders voor je op een rij waarmee je het ook nog leuk houd voor je kind. Happy mom, happy kid. Lees mee!

Back-up plan

Zorg dat je kind leert dat je er niet altijd kan zijn en dat hij of zij papa, de oppas of een ander familielid ook kan vertrouwen. Zo weet je dat er altijd een back-up is, mocht papa toch moeten werken of wanneer de oppas een keer ziek is.

Investeer in quality time

Als je veel van huis bent om te werken, plan dan samen leuke uitjes of vakanties in met je kinderen. Zo hebben jullie samen iets om naar uit te kijken en om over te praten en kunnen jullie je relatie versterken door samen nieuwe herinneringen te maken.

Voel je niet schuldig

Voel je je soms een slechte moeder omdat je voor je carrière gaat? Niet doen: kies voor jezelf, je passie en je ambities. Je bent geen slechte moeder. Sterker nog: uit een rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau blijkt dat kinderen van tweeverdieners net zo gelukkig zijn als kinderen van anderhalf verdieners of thuismoeders.

Een vast moment

Kies een vast moment op de dag waarop jullie samen iets delen. Bijvoorbeeld samen na het eten badderen of een boekje voorlezen voor het slapengaan. Belangrijk voor een goede band met je kind is lichamelijk contact. Knuffel dus regelmatig en houd je kind vaak dicht tegen je.

Wees een rolmodel

Als jij gelukkig bent, dan moet je kind dat vast ook voelen. En als moeder ben je een rolmodel voor je kind. En als jij gelukkig wordt van je werk en zelfontwikkeling, dan komt dit jouw kind dus ook ten goede.

Meer tips over hoe je je carrière kunt combineren met je kinderen, lees je op KidsToday.nl!