De 8 grootste irritaties die moeders op Facebook veroorzaken

We snappen heus wel dat jonge moeders trots zijn op hun kleine spruit en dit met de hele wereld willen delen. Maar snottebellen, blote babybillen en de eerste keer plassen op een potje met foto en al op social media gaat toch écht iets te ver… VIVA vroeg rond op de redactie en dit blijken de 8 grootste irritaties die (jonge) moeders op Facebook veroorzaken.

  1. Met stip op nummer 1: je zoon of dochter als profielfoto. Het is toch niet hun Facebookpagina?
  2. Ellenlange verhalen over de geweldige prestatie die het kind in kwestie heeft geleverd. Knap hoor dat hij of zij veters kan strikken/zijn of haar eerste zwemlintje heeft behaald/op een potje kan plassen. Dat hebben we allemaal geleerd en toen was een simpele foto in het fotoboek ook meer dan voldoende.
  3. Een account voor je kind. De peuter kan nog niet eens praten, laat staan dat ‘ie weet hoe Facebook werkt.
  4. Foto’s met snottebellen. Oprotten, echt.
  5. Bijschriften namens het kind. ‘Met papa naar het zwembad’ of ‘spelen met mijn zusje’. Doe maar gewoon niet (zie punt 3).
  6. Een foto van de pasgeboren baby, wanneer deze écht net pasgeboren is. Stop het kind eerst minstens 3 keer in bad. Slijm en bloed dragen allerminst bij als je bijna gaat lunchen.
  7. Alleen maar positieve verhalen over je kind. Alsof het kleine mormel je nooit de hele nacht wakker houdt/het bed onder heeft gespuugd/in zijn of haar broek heeft gepoept?
  8. Koosnaampjes zoals ‘prinsesje’ of ‘knapperdje’ – en dat dan de hele dag door. Je wilt toch niet dat je kind een verwend nest wordt?

Lieve moeders, een fotootje hier en daar kunnen wij heus wel waarderen, maar pas op voor overkill, please.

Beeld: iSTock