De babymanager

Er moeten klossen onder het bed. Zodat het bed op 70 cm werkhoogte staat. De kraamverzorgster moet immers zonder rugblessures mijn muts kunnen begluren. Huh?!

Er ging een wereld van kraamverzorging voor me open. De kraamverzorgster verzorgt blijkbaar niet alleen de baby, ook houdt ze mij in de gaten. En daarbij moet ze dus af en toe onder de lakens naar mijn doos zitten gluren. Of het na de bevalling allemaal wel netjes opdroogt.

Klossen onder dat bed dus. Of kratjes bier. “Dat bed hoeft bij u maar 15 cm omhoog mevrouw,” merkte het bureau op. “Ja, maar als jullie nu iemand sturen die 15 cm korter is, kan dat bed gewoon zo staan natuurlijk,” antwoordde ik. “Korter dan wat?”, kreeg ik als antwoord. “Nou gewoon iemand die kan werken bij een bedhoogte van 55 cm?”. Zucht.

Ook mijn poezesnoes was geen probleem. “Maar de kattenbak maakt de kraamverzorgster toch echt niet schoon hoor!” Dat verwacht ik ook niet. Ik stond ook versteld van het feit dat ze de wc en badkamer voor je poetsen, de was doen, de keuken opruimen en nog een aantal dingen verzorgen. Ik ben geen controle freak, maar ik zit niet te wachten op iemand die door mijn spullen gaat, mijn vuile was sorteert en in mijn keukenkastjes snuffelt. Dat kan die vent van mij ook.

Van mij mag die kraamverzorgster zich alleen over de baby ontfermen en zo vaak mogelijk mijn muts begluren, maar ik heb een vermoeden dat ik over een tijdje maar weinig in te brengen heb en dat ik haar daar enorm dankbaar voor zal zijn.

CC fotoAturkus