Dit zijn de leukste kinderfilms die in oktober in de bioscoop verschijnen

bioscoopreleases oktober kinderfilms

Knutselen, verven, bordspelen, de #2uurnatuur-challenge, tijdens de regenachtige herfst is er genoeg leuks te doen voor kinderen. Ook leuk: een van deze kinderfilms bezoeken, die in oktober in de bioscoop verschijnen.

Shaun het Schaap: Het Ruimteschaap – 9 oktober

De avonturen op de Mossy Bottom-boerderij zijn vaak al raar genoeg voor Shaun het Schaap, maar in zijn tweede speelfilm wordt het nog gekker. Een ruimteschip stort neer en Shaun wordt al gauw vrienden met de bestuurder, het ruimtewezentje Lu-La. Samen proberen ze terug te keren naar Lu-La’s thuisplaneet.

Whitestar – 9 oktober

De strenge paardenhandelaar Alex zoekt vakantiehulp en Megan (Richelle Plantinga) en haar beste vriendin Julia (Sterre van Woudenberg) zien dat wel zitten. Megan droomt ervan een succesvolle dressuurrijder te worden maar ze heeft geen paard… totdat Whitestar op haar pad komt. De twee bouwen een speciale band met elkaar maar het paard blijft onthandelbaar voor ieder ander. Alex dreigt hem weg te doen; kunnen Megan en Whitestar bij elkaar blijven? Met Britt Dekker als de volwassen versie van Megan.

Everest: de jonge Yeti – 9 oktober

Tienermeisje Yi droomt ervan haar bemoeizuchtige familie in Shanghai te verlaten en op wereldreis te gaan. Die kans krijgt ze wanneer ze een ontsnapte yeti ontdekt. Samen met haar vrienden brengt ze het magische monster terug naar het Himalayagebergte, maar zakenman Burnish zit ze op de hielen want hij wil de Yeti voor zijn dierenverzameling hebben!

Waar is het Grote Boek van Sinterklaas? – 16 oktober

Sinterklaas is weer in het land en natuurlijk gaat er iets mis! Iemand heeft het Grote Boek van de Goedheiligman gestolen én gelijk ook het Grote Boek van de Kerstman meegepikt. Toevallig doet speelgoedfabrikant Guus Blik (Carlo Boszhard) goede zaken nu alle kinderen de verkeerde cadeautjes hebben gekregen. De 2 bebaarde helden werken samen om hun boeken terug te vinden.

Op de hoogte blijven van de leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: Superguide | Beeld: Everest: de jonge Yeti
VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.