7x de leukste to do’s voor de meivakantie

Het is (bijna) meivakantie! En ook al duurt ‘ie maar een week, voor kinderen is het vaak de leukste vakantie van het jaar. Want met een beetje geluk is het mooi weer en kunnen ze volop buitenspelen.  Maar voor mama kan deze week de boel flink ontregelen, want wat doe je tijdens zo’n korte vakantie en hoe hou je de kinderen bezig?

De week is vaak te kort om écht weg te gaan en het weer te onbetrouwbaar om vooruit te plannen. Op de redactie staken we de koppen bij elkaar en wisselden we de leukste dingen te doen in de meivakantie met elkaar uit. We delen ze graag met jullie!

Naar de kapper gaan

Een fijne activiteit om te bewaren voor tijdens de vakantie. En vaak een spannende activiteit voor de kleintjes. Prik daarom een dag waarop jullie samen naar de kapper. Met vooraf een kopje koffie voor mama en misschien achteraf een lekker stuk appeltaart voor jullie allebei?

Samen zwemmen

Je hebt zwemmen en je hebt zwémmen. Zoek ter afwisseling eens een subtropisch zwembad op met glijbanen en wildwaterbanen. Vaak een stukje verder rijden dan normaal, maar absoluut de moeite waard!

Cakes of taarten bakken

Een prima activiteit voor wanneer het wat minder weer is. Neem uitgebreid de tijd om een cake, taart of cupcake te bakken. Maar dit kunnen natuurlijk ook de pannenkoeken voor het ontbijt of avondeten zijn.

Bowlen

Nog zo’n fijne activiteit voor wanneer het wat slechter weer is. En bovendien kan bowlen super goed gecombineerd worden met het hele gezin of vriendjes en vriendinnetjes.

Naar de bioscoop

Een emmer popcorn, een beker fris en een 3D-bril. Zoek voor de ultieme bioscoopervaring een spannende kinderfilm uit en je kinderen hebben de tijd van hun leven.

Naar de kinderboerderij

Niet alleen is het voorjaar leuker voor kinderen, dat is ook zo voor dieren! Ga op bezoek bij de kinderboerderij en kijk hoeveel nieuwe dieren jullie kunnen spotten!

Zelf kiezen

Laat ze één dag helemaal zelf bepalen wat ze willen doen. Als dit de hele dag televisie kijken of spelletjes spelen is, dan mag dat best voor een dagje.

Check voor meer leuke to do’s KidsToday.nl!