Dit is ‘m: de meest voorkomende meisjesnaam ter wereld

meisjesnaam

Een naam verzinnen voor je toekomstige kleine spruit kan best een lastige opgave zijn. En erover eens worden met je partner, kan nóg moeilijker zijn. Hebben jullie nog geen idee en is er een dochter op komst? Het kan handig zijn om te weten wat de populairste meisjesnaam ter wereld is, om je te laten inspireren óf er juist zo ver mogelijk vandaan te blijven.

Per land verschillen de meest voorkomende babynamen – en daarmee meisjesnamen – natuurlijk, maar er is er eentje die wereldwijd opvallend vaak voorkomt, namelijk Sofia.

Sophie

Volgens onderzoekers zouden vooral veel stellen in landen als Mexico, Rusland, Italië, Zwitserland en Argentinië hun dochter zo noemen. In Nederland is het een minder populaire naam, maar staat-ie wel in de top 50, namelijk op de 35e plek. Sophie komt daarentegen wél heel vaak voor in ons land. Deze naam verdient een derde plek in de Nederlandse ranglijst.

Top vijf

Benieuwd naar de top vijf meest voorkomende meisjesnamen in Nederland in 2017? Op de eerste plek staat Emma, gevolgd door Tess, Sophie, Julia en Anna. Onder de jongens zijn de namen Noah, Sem en Lucas het populairst in ons land.

Wil je niets meer missen van VIVA Mama? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 4 nummers voor maar € 9,95 of 8 nummers voor € 19,95.

Bron JAN Magazine | Beeld Shutterstock