Dit zijn de leukste kraamcadeaus

kraamcadeaus

Op kraamvisite gaan bij die vriendin/collega/familielid is natuurlijk leuk, maar het kan ook voor stress zorgen. Want wat neem je mee als je de kleine voor het eerst komt bewonderen? We vroegen het de VIVA-forummers en verzamelden hun origineelste kraamcadeaus.

Een oppasstrippenkaart
Marie 89: “Ik ga voor een oppasstrippenkaart. Of tegoedbon. Dan kan ik mijn vrienden en/of familie inzetten als ik een avondje weg wil met mijn vriend. Maar dat is vooralsnog alleen een idee. De kraamvisite komt pas in april.”

Een maaltijd voor de ouders
niekjeelastiekje: “Als kersverse ouders heb je echt niet altijd tijd en zin om eten te koken. Wij vonden het erg fijn om een maaltijd te krijgen. Even in de magnetron of oven en we konden eten. Ideaal!”

Een persoonlijk cadeau
gsleutel: “Ik geef vaak iets met de naam van het kindje/het geboortekaartje erin verwerkt. Een mooi voorleesboek, een badjasje, wikkeldoek, ingelijst geboortekaartje of een stoeltje met naam bijvoorbeeld.”

Cd met kinderliedjes
mabelle: “Die hebben ze meestal nog niet. En wordt al snel leuk voor de kleine.”

Baby zonder Grenzen

Ben je zelf zwanger, en wil je in plaats van een kraamcadeau iets goeds doen voor moeders en baby’s in crisisgebieden? Vraag je kraamvisite dan om een gift voor Artsen zonder Grenzen en help moeders en baby’s aan de andere kant van de wereld die het erg hard nodig hebben. Wil je meer informatie over dit bijzondere initiatief? Kijk dan op babyzondergrenzen.nl.

Beeld: iStock