DIY: Samen een moestuin maken

moestuin

Het is een gouden combinatie: kinderen en tuinieren! En nu de lente officieel zijn intrede heeft gedaan in Nederland, is het superfijn om weer eens lekker naar buiten te gaan.

Moestuintjes waren nog nooit zo populair. Logisch ook, want hoe leuk is het om samen met je kinderen een moestuintje aan te leggen? Samen plantjes kweken, ze zien groeien en ze verzorgen. We like!  

Heeft jouw kind nog geen moestuin? Lees dan snel verder, want we durven te wedden dat jij straks alsnog een sprintje trekt naar het dichtstbijzijnde tuincentrum! Het kweken van plantjes is voor kinderen een spannende, leerzame en vooral leuke ervaring. De plantjes hebben iedere dag verzorging nodig en het duurt even voordat de zaadjes ook uitkomen. Er is dus wat geduld voor nodig. Maar: wie zaait, zal oogsten! En voor jou als ouder is een moestuin een duurzame én betaalbare investering. Win-win dus!

Do it!

Fijn voor de mama’s: je hoeft geen groene vingers te hebben om een moestuin te maken. Wij helpen je op weg! Koop bij het tuincentrum een paar houten kratten, een houten bak of een pallet. Het voordeel hiervan is dat je deze ook kunt neerzetten op je betegelde terras, patio of balkon en bovendien makkelijk te verplaatsen zijn. Zorg dat de bakken niet te groot en hoog zijn, want je kindjes moeten er natuurlijk gemakkelijk bij kunnen. Vul deze bakken met potgrond, die eventueel al is gemengd met voeding. Verdeel vervolgens de bakken in verschillende vakken. Bijvoorbeeld door een raster of met karton. In elk vak kun je vervolgens een andere groente planten. Plaats bij ieder vak een label waarop staat wat er in zit. Zo wordt jullie moestuintje overzichtelijk en gestructureerd. En tot slot nog de gouden tip: kies voor snelgroeiende groentes zodat je kids snel resultaat zien: dit kunnen radijsjes, sla, uien of bietjes. Maar ook sla en kruiden zoals basilicum, bieslook en tuinkers kunnen. Geniet van jullie moestuintje!

Check KidsToday.nl hoe je je kids moestuinproof de tuin instuurt.