Do it yourself: een tipi maken

tipi maken

Yes! Het is weekend en daarom hebben we een heel leuk project voor de kids op de planning staan. Namelijk het maken van een eigen tipi tent! En wees niet bang, hier komt geen naaimachine aan te pas.

Dit maakt het niet alleen een leuke weekendactiviteit voor je kids, maar is ook voor mama een ontspannend knutselkarwei. Want het resultaat mag er zijn: een leuk paradijsje voor je kleine spruit. Plus, met een beetje creativiteit geeft deze tent ook een toevoeging aan je interieur. Een tipi in de woonkamer is namelijk hartstikke hip!

Wat je wel nodig hebt, zijn 5 takken. Het liefst van 2 meter lang (of langer), want dan wordt de tipi lekker hoog. Deze pluk je in het bos of haal je snel in de bouwmarkt 😉 Ook heb je touw nodig, want hiermee bind je de takken aan de bovenkant vast. De hulp van papa is bij dit onderdeel ook welkom, want hij kan dan mooi de takken bij elkaar houden terwijl jij ze aan elkaar bindt. Verder heb je stof nodig, heel veel stof. Dit kunnen oude gordijnen, tafellakens of versleten beddengoed zijn. Dan rest nog een goede tube superlijm, want hiermee gaan we de stof vast plakken.

Klik hier om het tipi-stappenplan te lezen op KidsToday.nl!