Domme opmerkingen tijdens de zwangerschap

Elke zondag zetten we een populair topic – voor en door moeders – van het VIVA-forum in de schijnwerpers. Deze week: als je zwanger bent krijg je nogal wat opmerkingen naar je hoofd geslingerd. Ook meepraten? Deel je ervaring in het topic of ga naar de pijlers: Kinderen of Zwanger.

Een vriendin van Forummer GinnyJones ging langs de bedrijfsarts omdat ze in de ziektewet had gezeten. De bedrijfsarts vroeg wanneer ze was uitgerekend. 9 mei, antwoordde ze. De arts zei: “Dit jaar?” Ze moest er erg om lachen en vraagt zich af of meer zwangeren te maken hebben met domme opmerkingen.

NorthCape: “Ik was bij de apotheek om pillen op te halen om mijn miskraam op te wekken. Vraagt de assistente: ‘Bent u zwanger of heeft u een kinderwens?'”

Pientjexxx:
 “Misschien geen domme, maar wel een ontzettend gênante vraag: ‘Wanneer ben je uitgerekend?’ Als je al bevallen bent…”

Nessemeisje: “Ik zat bij de apotheek met mijn behoorlijke aanwezige zeven-maanden-buik voor medicijnen tegen maagzuur. Vraagt de assistente: ‘Gebruikt u anticonceptie?”

Bluegreen:  “Ik ging een kinderwagen uitzoeken, een cadeau van mijn schoonouders. Vraagt mijn schoonmoeder aan het kassameisje: ‘Mag het ook terug als het misgaat?”

Lady_Voldemort: “Die eeuwige vraag van juffen of de vader nog in beeld is, terwijl de vader er gewoon bij zit. Ik ben nooit getrouwd, het is blijkbaar vreselijk lastig te begrijpen dat je niet hoeft te trouwen om een eitje en zaadje succesvol te laten versmelten.”

Lux: “Ik maakte zelf laatst een domme opmerking. Ik zat met 24 weken en bloedverlies bij de gynaecoloog, die wat vragen stelde. Ik vertelde dat het een IVF-kindje is, waarop zij vroeg: “een foetus?” Ik met mijn hoofd bij de IVF: ‘Nee hoor, vier!’ Zij: ‘Vier?!’ Het duurde even tot ik door had dat ze het niet over embryo’s had…”

Lees ook:

Hoe stel je grenzen aan de vriendjes van je kind?
Is 40+ te oud voor een baby?
Opvoeden: je gezicht in de plooi houden kan knap lastig zijn
De peuterpuberteit: zo deal je ermee
Bevallingstaboes: dát hadden ze niet verteld
Goed bevallen: aanraders voor in de ziekenhuistas